Regnet bara öser ner!

"Regnet bara öser ner och jag är så blöt om både skor och strumpor" är dagens melodi, regnet fullkomligen forsar ner utanför fönstret. Tycker synd om alla de som planerat en dag på stan då Wheels arrangeras i stan idag, inge vidare väder för crusing! Vars är sommaren?! Termometern visade sex grader imorse, skrattretande och ledsamt på samma gång.. Blir en riktig kojdag för oss idag..
 
Kojdagen skulle kunna spenderas framför datorn och internetshoppning men då vi förhoppningsvis snart ska flytta ska jag spara varje krona till ny inredning. Är det dock någon annan än vi som sitter inne idag och är sugen på att shoppa lös, slå till på DENNA du kommer inte att bli besviken ;)   

Sixten-avvänjning

Nu vankas det semester tider i den Heierstamska boningen, Hans går på långledigt på torsdag! Åtta hela veckor kommer Sixten få njuta av farsan dygnet runt, de första fyra kommer jag att jobba vilket gör att Hans får fullt ansvar för lillen på dagarna. Han är minsann lite nervös men jag är övertygad om att han kommer att fixa det galant! Eftersom att jag tar nattmatningarna när Hans jobbar kommer han få ta dom nu när jag ska jobba, kommer bli spännnade att se om han överhuvudtaget kommet att vaka när Sixten ligger och skriker av hunger. Jag tror ärligt att en elefanthjord skulle kunna passera hans huvudkudde och det skulle gå obemärkt förbi.
 
 
Toligtvis kommer det bli värst för mig, är van att alltid ha en liten som kryper mellan fötterna på mig och som klättrar upp för byxbenet. Har endast sovit en hel natt på åtta månader och det var för två helger sedan när vi lämnade bort Sixten till mormor och morfar över natten. Att jag alltså ska kunna koncentrera mig en hel dag på att jobba medan tankarna förmodligen kommer att finnas hon Sissen. Plus att jag ska lära mig att sova hela nätter igen kommer att bli en omställning, inte springa upp och ner för att kolla andning, är det för varmt, för kallt, mat, vänta nu andades han verkligen? Jag har med andra ord det jag gör på nätterna, kan inte slappna av.. 
 
Sixten har börjat äta två gånger varje natt igen, Hans kommer alltså också ha det han gör. Från att han sovit som en stock är det nu hans tur att avverka milen på nätterna. Känner skadeglädjen komma krypandes lite smått då han tror att det är en lek att vara hemma med en bebis på dagarna, håller nästan tummarna för att Sixten ska ge honom en match så att han förstår varför jag som inte "jobbar" är så trött på kvällarna. Haha. Skulle faktiskt inte förvåna mig om Sixten bestämmer sig för att sova hela nätterna första natten Hans tar över bara därför!
 
 
 
 
 
 

Efter en riktigt mysig helg...

..kryper jag upp i soffan med söta gubbar och grädde, en kopp hett kaffe och så klart har jag min alldelens egna gubbe tätt intill :) Sixten slumrade tidigt idag, förkylning och varmgrader pumpar musten ur vårt lilla liv..
 
Jag och Hans firar sex månader som förlovade idag, för sex månader sen vid den här tiden satt vi alla i vår soffa och öpnnade julklappar. Svårt att greppa hur otroligt fort tiden faktiskt går! Hans överraskade med en förlovningsring i ett av paketen, överraka är inte att överdriva då kan gjort klart för mig vid upprepande tillfällen att han varken tror på förlovningar eller giftemål. Tror ärligt talat att jag aldrig sett honom så nervös tidigare, varm i hjätat blev jag då han bevisade att han i alla fall tror på oss!
 
 
 

Midsommardagen

I denna afton ska jag på dejt, Sixten sover så vi måste passa på :p Ska på dejt med min kärlek, grillade räkor, gott bröd, en kall öl och jordgubbar står på menyn! Vi ska bege oss ända ut på balkongen för att avnjuta denna Midsommardag :) Mysigt värre! <3
 
 
 
 
 
Sixten hade fullt upp med att inspektera vagnen sin under Midsommarfirandet i Klabböle :)

Uppdrag: Loppisfynd!

Har varit på en dagstur till Stenfors Gård idag tillsammans med Amanda och Sixten. Trevligt värrre var det, sakletande, lunch och sakletande igen, det fanns hur mycket fint som helst. Lär garanterat bli ett återbesök senare i sommar :) Hittade något som jag letat efter flera år, har stypt i några tidigare men antingen har de varit i grönt eller brunt glas, medan jag har varit på jakt efter en transparent. De har varit spruckna, för små eller hutlöst dyra. Efter att jag gått några varv i boden stod den plötsligt mitt framför mig utan sprickor och i rätt färg och storlek, hjärtat tog ett skutt så glad blev jag! Att den dessutom bara kostade 180 kr gjorde inte saken sämre! Nu behöver jag bara ett vardagsrum att ställa den i :) LYCKA!!
 
Munblåst, så här härligt ojämn, stor och med småbubblor som reflekterar solstrålarna. Den är bara så himla fin att titta på :) Gillar dessutom träkorgen den står i!

Åtta månader

Vad hände?! Idag är det åtta månader sen vi kom hem ifrån BB med en ny familjemedlem. Då var han tyst, sov, åt och bajsade.

Nu skriker han, skrattar, babblar, kryper, klättrar på allt och ställer sig upp i sängen! Det går inte att lägga honom längre och lämna rummet i tron om att han kommer att somna. Nä den tiden verkar var förbi, hinner knappt stänga dörren om mig innan jag hör vår pyssling pustar och frustar bakom mig. Sedan kommer en lättnadens suck och agerar kvitto på hur han lyckats ställa sig upp på en ny rekordtid! Vänder mig om och mötts av två stora klarvakna blåögon, han har inre tänkt att sova. En stark vilja har den lille, hur ska det gå när de riktiga trotsåldrarna slår rot? Förhoppningsvis behöver vi inte trängas på 49 kvadrat då...

Förundras och förbluffas över hur fort allting går, han springer snart omkring och pratar. Det är häftigt att se sig själv i någon annans ögon, känna igen grimaser och ansiktsuttryck. Är stolt över att ha fått äran och förtroendet att ansvara över denna lilla människa <3

Björna i helgen!

Är lycklig ända in i hjärteroten, Lördagens bravader har fyllt på mitt egergiskafferi! Alltid lika härligt att komma hem, träffa mina gamla vänner som jag ser alldeles för sällan, mötas av öppna famnar, kramar, pussar, skratt och känslan av att kunna vara sig själv till 210% och ändå vara älskad. Sög i mig varje sekund av alls närvaro likt en gammal dammsugare som jobbar på högvarv, den överröstar allt i sin omgivning och trots sina skamfilade kanter är den alltid lika trofast.


Precis så skulle jag faktiskt kunna beskriva kvällen. Vi gick in i matchen på högvarv utan en tanke på att varva ner. Vi sjöng skrattade och pratade tills vi fick träningsvärk i mage och käkar! Våra skamfilade kanter kan man tolka lite hur man vill, hur vi såg ut och kände oss när kvällen närmade sig slutet eller hur allas vänskap och tillit har vuxit fram genom år av skratt och tårar. Olikheter och likheter, genom stormiga diskussioner och medhåll. Det är en obeskrivlig känsla att ha vänner som följt med i så många år, att veta att man alltid har en axel att luta sig emot, att ha människor att dela med- och motgångar tillsammans med även utanför den närmsta familjen.

Fast det kanske är just så, mina vänner är inte bara vänner längre de är en del av min närmsta familj.

 

En ny favorit!

Jag måste erkänna att jag är en sån som alltid går på alla reklamfällor! Skulle kunna pröva allt för att slippa min dåliga hy och min illröda och ökentorra näsa som gör att jag ser ut som Rudolf eller en gammal suput med ett sandtag mitt i nyllet! För några veckor sedan föll jag för ännu ett löfte om "jämnare hy, mjuk, återfuktad och med ett fantastiskt lyster". Sagt och gjort nästa gång jag for på affärn följde denna "mirakelprodukt" med hem.

Men hör och häpna, den fungerar! Redan efter en vecka var skillnaden enorm! Efter ännu någon vecka är nu min näsa mjuk som en babyrumpa och Rudolf har fått gått i pension :) Jippi, äntligen någonting som fungerar!

Sissen å Jag

Trevlig kväll önskar vi er!

Sommar

Jag blundar, solen värmer i ansiktet, strålarna kommer ifrån vänster. Sommarsolen värmer på ett sätt den aldrig gör annars, morgon, lätt luft, det luktar grönska, varm asfalt och syrenen doftar strax nedanför balkongen. Humlorna surrar i stim kring dess blommor, de låter som små helikoptrar. Blir humlorna större för varje år? Samma funderingar i år igen.. Bilarna brummar förbi, cyklister som pratar högt med varandra, hundarna skäller och barnlek hörs ifrån sten hällorna utanför vår parkering. Mygg, varför finns dom? Skogsdungen bredvid huset skänker husrum åt dessa små terrorister, första myggbettet varje år längtar jag efter, det hör till. När det första sticket är avklarat får dom gärna avlägsna sig på momangen!


Sommar. Skolavslutning, studenten, "Sjungom studentens lyckliga dag, låtom oss fröjdas i ungdomens vår! Än klappar hjärtat med friska slag, och den ljusnande framtid är vår". Det är någonting med den här tiden som är kittlande, gräset under fötterna som smeker varje vrå av Sixtens små oförstörda fötter. Kvällarna, nätterna, sol och en himmel som aldrig mörknar. Finns egentligen ingen anledning att gå till sängs. De många mörka timmar vi fått uthärda under vintern kan vi nu ta igen runt en eld med goda vänner, småprat, skratt, kramar och historier. Det är på sommaren jag har alla mina finaste minnen bevarade. Årets första dopp, husvagn, vattenkrig, kurragömma, brännboll och kubb. Sommaren tillåter oss att umgås på ett sätt som för oss samman, vi knyter band, välkomnar nya bekantskaper på ett helt annat sätt på sommaren än övriga året. Picknick i en park en främling kommer fram och småpratar, inga konstigheter.

 



Jag önskar att sommaren kommer att bli lika helig för Sixten, minnen som skapas nu och som han kommer att bära med sig hela livet, familjen samlad, utflykter och glada stunder. Jag önskar att jag kommer att lyckas skapa dessa stunder, dessa minnen, denna samhörighet lika fantastiskt bra som mina föräldrar lyckats. De har gett mig upplevelser, erfarenheter, minnen och en sammansvetsad familj som jag älskar av hela mitt hjärta. Jag blundar, solen värmer i ansiktet, strålarna kommer ifrån vänster. Sommarsolen värmer på ett sätt den aldrig gör annars men ändå precis likadant som den gjorde när jag var liten, hemma med mamma och pappa. Tryggheten och lugnet sköljer över mig på ett behagligt igenkännande sätt. Bara jag blundar kommer alla minnen tillbaka, alla minnen jag håller närmast hjärtat ♥

 

 

Gör om, gör rätt :)

Trots sina bravader i morse var han nu påt igen! Kom på honom nyss med att ha dragit upp sig igen, trodde faktiskt att han skulle vänta ett tag med att försöka åter en gång men icke! Tuffingen klarade av det galant denna gång :)

Pang i bygget!

Sitter på golvet och myser med Sixten, väntar och håller tummarna för att alla bilderna från Sixtens födelse och framåt ska hinna över på vår nyköpta hårddisk innan datorn brinner upp. Fläkten har gått sönder, den blir överhettad på fem röda och sedan blir det svart! Varför väntar man alltid in i det sista med att dubbel spara filer på det här viset! Skulle gräma livet ur mig om alla bilder försvann på grund av ren lathet.


Kom ut ifrån toan för någon timme sedan, en liten kille tittar på mig med det största av alla leende, stoltheten riktigt lyser i ögon på honom! Han har dragit upp sig på tvbänken av egen maskin, han har tagit sig ifrån magläge till stående fot alldeles själv för alla första gången! :) Hinner precis plocka fram kameran då faller han omkull, slår ett jack i överläppen och bakhuvudet åker med en smäll rakt in i väggen! Stackarn låg som en liten ledsen boll i hörnet, första gången slutade inte så lyckligt som vi båda hoppats :/ Men med en kylande senapstub i munnen och torkade tårar är allt frid och fröjd igen! Det ser nu ut som om han gått en boxningsmatch med sin svullna läpp ,men det som inte dödar det härdar?


Fick en bild mitt i fallet samtidigt som jag rusar fram för att förgäves fånga upp vår lilla äventyrare, Lillvännen <3

 

Tisdag

Så här ledsen var Sixten imorse när han såg på sporten och insåg att Sverige förlorade igår!


 

 

Tur att det räcker med att ge honom en färgglad kloss att leka med då blir han gladast i världen igen :) Kaffe för mig, gröt för min lilla ögonsten väntar nu härnäst! Längtar för övrigt vansinnigt mycket tills på lördag! Blir då att umgås med mina andra ögonstenar modell större i Björna :) Peppa!

Måndag

Vårt hem har förvandlats till en hinderbana, Sixten försöker ta sig fram på de mest förunderliga ställena. Han kilar fast både rumpa och huvud under tvmöbler, byråer och skohyllor! Han har blivit snabb som blixten nu lever han upp till sitt namn, McBlixten slår till direkt man väder ryggen till. Hundmat, sminkborstar, damråttor och farsans avlagda svettstrumpor det spelar igen roll allt måste få en lika stor chans att bli tuggat på.


Även vi måste parera och hoppa över leksaker i denna hinderbana, en trött hund, klädställningar, gåstol och gåvagn och en krypande unge är några av inslagen. Hade en tvättdag igår vilket i sin tur leder till att tvätten måste hängas och torkas, klädställnigen är belamrad med tvätt och självklart är Sixten snabbt på plats för att slita ner allting igen. Det jag hänger upp sliter han ner, ett evighets göra med andra ord. Idag lämnar vi därför klädkaoset bakom stängda dörrar, beger oss ner på stan för uppskjutna ärenden och en fika med Jessica och William :)


Haha Sixtens nya favoriter är Panetoz han hoppar och gungar i takt med musiken, även bebisar faller tydligen för sommardängorna :p

Välkommen hem till Oss!

Vaknade upp imorse och kände att vi behövde en förändring här hemma nu när vi målat om luckorna i köket, lite mer färg, lite nytt, lite fräscht! När grabbsen vilade på förmiddagen begav jag mig ut på jakt, hittade inte riktigt det jag sökte måste därför fara en sväng till på måndag. Nu är det i alla fall nystädat och några nya detaljer har fått tak över huvudet här hemma hos oss.
Hatar verkligen de fula Yes-flaskorna som av någon anledning alltid hittar sig ut ur våra skåp, dessa blev blev nu ersatta med en fin glasflaska :) Nya krukor, nya blommor, dukar och ljus, fick även med mig hem en Efterlängtad cylindervas modell större som nu stoltserar med vackra solrosor! Fint tycket jag att det blev :)
Bjuder på ett litet bildregn över vår lilla lya :)

Yesterday

Mina snyggingar till Lillasyster och Kusin gick på studentbal igår, dom var obeskrivligt fina! Var och hälsade på ännu en Lillasyster innan vi åkte hem till Umeå igen så nu är mitt hår fräscht, mycket kortare och sommar slingat :) är super nöjd! En himlarns tur att man har resurser att tillgå i Nödsituationer :)

Övik idag :)

Sommarväder idag så kjolen åker på innan vi vänder kosan emot övik, ska strosa på stan, kolla in Lillsyrran som ska gå på bal och klippa mig :) Sixten springer runt här och skrattar lyckligt ovetandes att han snart ska stoppas ner i hans högt föraktade bilstol. Som tur är har han nu mera Byggare Bob till sällskap som håller honom relativt lugn i alla fall till Nordmaling :p

 

Nu tar vi helg :)

Blev en kort vecka de här! Hans gick på ledigt nu klockan 4 :) På schemat denna vecka har vi Nationaldagsfirande, shopping och studentbal :) Blir toppen! Är obeskrivligt skönt att ha Hans hemma på dagarna nu när Sixten är inne i en allt för tidig medelålderskris, han klagar dagarna i ända, har fått för sig att sin diet endast ska bestå av flytande föda och söker bekräftelse hos alla han stöter på.. Nu väntar en kopp kaffe och glass ute i solen :)

Balkongmys

Är det någonting jag kommer att sakna med en här lägenheten när vi flyttar är det Balkongen, det är en Balkong med stort B! Ser inte mycket ut för världen men ack vad synen kan bedra! Den har allt, ofta vindstilla, någorlunda insynsskyddad och dessutom sol, sol och åter sol! Tyvärr har den inte kvällssol men då har vi en stor gräsmatta att husera på ist, vilket bara är en bonus främst nu när Sixten kryper omkring.

 

Vår värsta fiende eller ett opiat?

Många i min omgivning pustar, stönar, snorar, ögonen rinner och lyser i klaraste rött. Bekanta som ligger däckade precis som om dom druckit ett helrör på rekordtid med svullna ögon som ser ut som blåtiror. Dom är klädda med utslag som för tankarna till när man på fyllan bestämmt sig för att tömma en överfull blåsa i närmsta dike, man förbiser nässlorna som står där och svajar, dock i samma ögonblick som man förnärmat dessa med sin närvaro går de till angrepp och klär en naken rumpa med stora, svidande utslag. Näsorna rinner likt en vattenkran på de berörda och nysningar ekar påminnande likt jordskalv.

 

Jag pratar givetvis om pollen, för många i min omgivning är det här värsta tiden på året, min älskade sambo går ständigt runt med ett dunkande huvud, rinnande röda ögon och en täppt näsa. Jag får tvärtom en kick av pollen, för mig blir ett opiat med euforiserande effekt. När pollen slår mina vänner på fingrarna bubblar det däremot till i kroppen på mig, kan inte nog många gånger nämna att min bästa tid är nu! Man kan se med blotta ögat hur blommor växer och hur björkarna slår ut med full kraft. Kan hända att man kan kalla det skadeglädje men när hösnuvan slår till och ögon börjar rinna till höger och vänster blir jag lycklig, detta är det största beviset på att sommaren är på väg med bravur!

 

Tittar ut genom fönstret, ser barn som cyklar och ropar av glädje, hundar som rullar sig i gräset och tonåringar som går runt i kortkort och en för liten tröja, ÄNTLIGEN är sommaren på väg igen!

Bilden togs för precis ett år sedan ute på mor och fars gård, mys!

Kärlek på högsta nivå!

Sitter i soffan framför Big Brother finalen, vi sitter och skämtar, skrattar, myser med Alice och avverkar reklamtid. Frågade Hans hur mycket han älskar mig, fick till svar; Jag vill ha dig här, jag vill till och med att du ska börja åka i framsätet igen! Haha det är älsklingen de! <3

Time out

Vi tog oss en impuls time out i helgen, tog vårt pick och pack och begav oss till stugan. Hälsade på mor och far, riktigt höstväder bjöds vi på vilket faktiskt var skönt. Behöver inte ha dåligt samvete över att bara ligga inne en hel helg då, eller det gjorde jag ju faktiskt inte jobbade ett par timmar med mamma på lördagen :) Var superkul att se lite folk!


Städdag här hemma på gården idag, jätte kallt och jätte tråkigt. Hade känts mer motiverat om det var sin egen gård man kratta och donade med, längtar tills vi har den möjligheten! Efter de tog vi en lunch på NK, grillade middag och tog en långpromenad tillsammans, härlig eftermiddag! Nu är det god natt för gossen vår.

Sixten Och Jag

Sixten kom och fyllde våra dagar med stoj, skratt, gråt, lek och framför allt lycka i oktober 2011. Sen dess har ingenting varit sig likt, höga klackar har bytts ut till sneakers, ett glas vin har i stället blivit litervis med kaffe och sovmornar har kommit att bli vaknätter. Men inget ont som inte för något gott med sig, vi har välsignats med ett underbart litet busfrö som är här för att stanna!

RSS 2.0