Njuter

Vi har 45 grader i solen, det är snart kväll och sommaren visar oss sin bästa sida! Sixten somnade tidigt då värmen under dagen tagit ut sin rätt..

Jag önskar att jag hade kunnat få ha det så här året om!

God morgon!

Sommar

Mindre än en vecka kvar till sommarlov, åh vad jag längtar! Är trött på sena tåg, långa föreläsningar, uppgifter och bibliotek.. Sol,bad, melon, pocketböcker och vänner rimmar bättre!

 

I närkamp med lejon, fly eller illa fäktas?

Åker ju tåg mellan Umeå och Hörnefors dagligen. Ett fenomen jag ideligen stöter på oavsett tidpunkt eller veckodag är hur perrongen med väntande resenärer förvandlas till en savann med blodtörstiga lejon i samma sekund som tågen går att skymta. Resenärernas alla sinnen spettsas till max, upp på tå för bästa möjliga utgångsläge, blicken totalt fokuserad på bytet. Vilket i detta fall är ett ledigt säte. Världen runt omkring tycks försvinna och samtliga har endast sitt eget intresse i åtanke.

 

Tåget närmar sig. Lejonflocken står nu och trängs i trånga formationer där en dörr förväntas uppenbara sig inom kort. I allmänhet är dock denna beräkning fel vilket resulterar i att hela flocken förflyttar sig per automatik, fortfarande i samma formation utan en tanke på olycksrisken för äldre, barn och hundar som oturligt nog råkar stå i vägen. Tåget står still. Alla försöker komma igenom dörrarna samtidigt, hundar skäller, gråtande barn som tappat bort sin mors hand, äldre med rullatorer blir bortknuffade och rullstolsburna rullas helst bort i motsatt riktning då de ses som ett stort hot mot framkomligheten. Väl ombord har alla unga, vitala och krigslystna fått sig en sittplats, lyckan går tydligt att skåda i deras ögon. Äldre med rullatorer, personer i rullstol och barn som inte fick möjlighet att sitta tillsammans med sina föräldrar trängs och håller i sig för brinnande livet längs gången när tåget lämnar perrongen... 

Finns egentligen bara ett ord som beskriver detta, KAOS!

 

Genus?

Jag är numera helt övertygad om att barnen inte enbart uppfostras genom "steriotypiska genus mallar", ända sedan Sixten började leka självständigt har bilar, traktorer och verktyg i alla dess former varit hans stora fokus.

Det är ingenting som vi varken uppmuntrat eller hämmat, hans genuina intresse har han fått bygga fritt. Idag när Hans servade gräsklipparen var ännu ett exempel på hur Sixten blir helt uppslukad av motorer, bultar och motorljud. Kan det vara så att det finns en inbyggd känsla för vissa områden, utan att för den skull bli uppfostrad till att tycka och tänka på ett visst sätt. Att personligheten sätter stämpeln för vad många anser är genusgrundade åsikter ifrån föräldrar och samhälle.

Kan man då låta barnet få bygga sitt eget intresse utan påtryckningar om steriotypiska könsroller? Jag har faktiskt funnit det svårt, barnens intressen har blivit allmän egendom, en samhällssnackis där alla har rätt att säga sin mening trots bristande insikt i det enskilda barnets intresse och välmående.

Jag och mig själv

Ännu en dag med gassande sol, har äntligen fått i ordning på trädgårdslandet :) nu är det bara planket som ska upp så vi slipper se grannarnas rishög..

Blev firad på morsdag en dag tidigare i år, detta resulterade i att vi nu mera har någonstans att parkera rumpan när vi njuter av kvällssolen :) Blev toppen!

Hans är på klassåterträff, Sixten sover och jag i sällskap av mig själv sitter och tittar på vattenspridaren som svajar fram och tillbaka, sämre lördagskvällar har man haft. Haha

Fredag!

Ligger ute och solar med Sköna Hem som sällskap medan Sixten sover. Har fått en dos köksinspiration då vi har bestämt att skåpar och övrig inredning får vänta tills jag har pluggat klart, fått ett jobb och har råd att renovera det precis som vi behagar :) Golv och tapeter skall dock så småningom bytas ut. Har fått en idé till en ny kökslampa som jag ska pyssla med i sommar när ledigheten blir allt för ostimulerande :p

Ikväll ska jag måla pallkragar så mina fröer får slå rot snart. Har en trevlig helg att se fram emot, hoppas ni oxå har det :)

Blommor och bin

Nu är vi hemma igen, Sixten sover utmattad efter sprutan. Medan han sover har jag sysselsatt mig med att plantera lite blomster, nu har vi i alla fall lite somrigt ute på gården :) Potatisarna ligger och väntar på sitt nya hem i en äggkartong medan jordgubbarna glatt får vänta i sin plastlåda. Förhoppningsvis får jag hem pallkragarna imorgon så jag kan sätta igång på allvar, ett litet plank ska också upp vid mitt köksland både för att minska insynen till grannarna men även för att vi ska kunna gömma bort gräsklippet :)  Funderar även på att använda planket som en "örtvägg", ska spana efter någon klurig lösning så jag kan oldla oss lite örter. 

 

 
 
 
 

Sommar, ÄNTLIGEN!

Lika härligt väder idag! Underbart, det bubblar i magen likt en flaska nyöppnad champagne, det sprätter i benen och inga bekymmer tycks nog stora när sommaren är på intågande :) Jag önskar att den här känslan håller i sig ända tills i slutet på september!

 

Idag ska vi på BVC för besiktning och service, sprutor och läkarkontroll står med andra ord på schemat. Efter det ska jag och Sixten fara för att botanisera oss bland fröer, blommor och andra nödvändigheter som behövs när ett köksland ska anläggas :)

 

Nedräkningen har dessutom också börjat, nästa vecka än sista ”riktiga” skolveckan, veckan därpå går jag bara en dag så efter det har vi tre härliga månader av ledighet att se fram emot, ska dock jobba tre veckor men det ser jag som semester ifrån alla hushållsbestyr ;)

    

 
 

Middag

Gjorde kycklingsallad till middag, sallad på ett kilo kyckling till oss tre. Vi kommer att få äta ihjäl oss! Tänkte inte riktigt till innan jag satte igång :p

Redan lördag!

Full rulle, rulle veckorna verkligen springer iväg! Vi har hunnit med mycket mys i veckan då jag haft korta dagar på skolan och solen har tittat fram var dag :) Vi har ätit glass i solen. Myst framför Emil i Lönneberga när orken börjat tryta. Sixten har somnat med sågen i famn efter en arbetsam dag. Vi har bott på lekparken och solat på gräsmattan, en riktig försmak på sommaren!

Idag ska vi bygga klar altanen och måla räcket :)
Trevlig helg!

 

 

Det funka!

Förbannelsen jag skickade över bacillerna igår kväll tog skruv, det funkade! Kvart över fyra imorse vakande jag av en rak höger i tiningen. Sixten var på benen, hade med sig traktorn upp i  vår säng, redo för en ledig dag med morsan!  

 

Han har varit pigg hela dagen, full rulle både ute och inne. Dock har han börjat slåss, hårt! Vet inte hur jag ska få det ur honom. Hans skattar för att det ser så lustigt ut när han tar i för full kanon (vilket det faktiskt gör), dock inte särskilt pedagogisk. Jag i min tur börjar skratta åt Hans när han försöker hålla igen skrattsalvan, sprängröd i ansiktet.. En ond cirkel med andra ord.

 

Blir att knarka Super Nanny på youtube för effektiva tips :p 

 

 
 

Fy....

Vi käkar vitpeppar och spottar över axeln tre gånger.. Sixten kräks.. Läser förbannelser över bacillerna som stör friden!

Altanen är i alla fall snart klar nu :)

Det tar sig :)

Regn och rusk gjorde att de inte kom igång förrän efter tre idag, men de håller tempot uppe så imorn är altanen troligtvis mer eller mindre klar :)

Imorn drar jag iväg på permis, det är helt omöjligt att skiva en uppsats med en rastlös Sixten vid sin sida, imorn rymmer jag därför in på biblioteket för lugn och ro medan Hans får hålla i tyglarna :)

Bygge pågår

Vi håller på att bli med altan, medan grabbarna är ute i kylan och sliter sitter jag på Förstaparkett inne i värmen och övervakar så allt blir redigt gjort. Dans-säkrad är ett måste ;)

Hello!

Var ett tag sen sist.. Helgen spenderades i Lycksele, hopprep och konfirmation stod på schemat! Det var skönt att komma hem ifrån ett slag, tidigare när vi bodde i lägenheten var vi nästan aldrig hemma över helgen men nu har vi vuxit fast i huset då det alltid finns något nytt att ta ta i!

Håller på att försöka sluta snusa, ett dygn har gått. Gjorde pizzasallad igår kväll på ett helt vitkålshuvud, det blir mängder av sallad vill jag lova! Detta har jag snart slängt i mig bara för att glömma snusen, magen är i uppror och läppen rycker i spasmer trotsallt.. Får tugga tuggummi för att mildra abstinensen en uns men det har resulterat i träningsvärk i käkarna och som jag sa jag är ännu bara ett dygn in på uppbrottet.. Önska mig lycka till, det lär behövas! 31 maj är det tobaksfria dagen då jäklar ska jag vara fri!

Middag till frukost

Brödet var slut och filen får jag ont i magen av bara tanken.. Fick bli lax och potatismos till frukost idag, nu jäklar har jag energi nog att skriva hela dagen! Trevlig fredag :)

Ny fast gammal

Fick hem min bok ifrån 1944 idag som jag köpte på tradera, en medicinsk uppslagsbok. De hade så fantastiskt lustiga formuleringar och tankegångar om sjuka, kvinnor och homosexualitet förr. Kan sitta i timmar och bara insupa allt som står. Lustigt nu men det måste ha varit fruktansvärt för de som blev diagnosticerade med hysteri och lössläppthet!

Mitt i boken hittade jag räkningen som Sjukvårdsbiträdet Fröken Elsa erhöll när hon köpte boken 1945. Lika roligt de att kika på, boken kostade 55 kr. 5 kr i handpenning, hon tog den på avbetalning för á 4 kr :p

På skolan..

Sitter på skolan i min ensamhet, försöker bena ut olika processmodeller, aktivitetsanalyser, utförandeanalyser och tillslut knopa ihop en baseline.. Jag har varit ständigt trött den sista tiden, jag skulle behöva gå runt med två tändstickor för att hålla upp ögonlocken då de iderligen är på halvstång. Blir nojig, har börjat stamma och går runt som en zombie.. Överansträngd, sjukdom eller är helt enkelt frånvaron av över ett helt års riktig sömn som gör sig tillkänna. Sixten har sovit hela nätter nu i några dagar, kanske har det blivit en chock för kroppen att få vila åtta timmar i sträck. Vilket fall som helst är jag helt uttömd vilket inte rimmar med det berg med uppgifter som börjat hopa sig så här när sommarlovet närmar sig.

Sommarlov som jag längtar! Igår var vi in till stan och inhandlade en skottkärra och en spade så vi sedan kan dra igång med buskage plantering, grönsaksland och rabatter när tjälen försvunnit. :)

1 Maj

Jag och Sixten sitter och fikar i solen medan Hans krattar gården, jämställdhet när den är som bäst ;)

Sixten Och Jag

Sixten kom och fyllde våra dagar med stoj, skratt, gråt, lek och framför allt lycka i oktober 2011. Sen dess har ingenting varit sig likt, höga klackar har bytts ut till sneakers, ett glas vin har i stället blivit litervis med kaffe och sovmornar har kommit att bli vaknätter. Men inget ont som inte för något gott med sig, vi har välsignats med ett underbart litet busfrö som är här för att stanna!

RSS 2.0