Läkarbesök, check!

Var till läkaren med Sixten idag, det var inte svinkoppor! Jippi!

Men vad är det då? Ja det kan man ju fråga sig, ett irriterat eksem trodde läkaren men vad eksemet beror på det kunde han inte svara på. Kunde vara allt ifrån djur/matallergi till dålig hudkvalité, bara vänta och se om salvorna vi fick med oss hjälper, hoppas! Håller tummarna att han får sova inatt utan klåda så jag inte behöver ligga på en tunn bäddmadrass på golvet i natt igen. Ryggen min är inte så peppad, två nätter har satt sina spår :p

Bra start...

På måndag börjar skolan och Sixten hann med två inskolningsdagar innan han blev sjuk, vad jag trodde var feber på grund av nykomlingar i tandraden visade sig vara något annat. Vaknade upp i morse med en kille, vars mun och ljumske var täckta av något som måste vara svinkoppor.. Kul. Har ringt på vårdcentralen men har ännu inte fått prata med någon, hoppas fortfarande på att det är några andra utslag och att de läker undan illa kvickt!







Aug. 25, 2013

Det är inte bara jag som gillar mina nya stövlar :p Nu ska vi ut på en kvällspromenad då Hans införskaffat nya skor!

Trevlig Lördag!

Efter en trevlig dag med grannarna på Hörneforsdagen sitter jag framför en brasa efter att ha nattat både Hans och Sixten. Båda sover som stockar medan jag stirrar in i något som man inte kan få nog av,en eld är samma sak som med nyfödda eller ett akvarium man kan titta och titta men får aldrig nog :p Japp så nu sitter jag här en lördagkväll halv åtta i min gungstol under en filt och känner mig 70 år ålder än vad jag är medan resten av familjen drar stockar i var sitt rum! Myser!

God natt

Efter långpromenad och träning blir det en tidig kväll för oss. Lägger jag huvudet på kudden nu, japp då skulle jag vara okontaktbar!

Paletten nästan :)

Nu drar vi på förskolan igen för att busa och hitta tillbaka till rutinerna innan allvaret börjar om drygt tio dar! Tre månaders ledighet kan göra vem som helst dagvill och allmänt slö :p

 

Nya skor

Då jag gick ner i ett surhål igår i skogen med mina träningsskor och sedan gick runt med en myr i skon klickade jag hem ett par stövlar när jag kom hem. Ett par som jag både kan ha i skogen och på stan :)

Nu vill jag att de ska komma på en gång så jag och Sixten kan hoppa i vattenpölarna tillsammans hela hösten! :) Visst är det något speciellt med en riktig stor vattenpöl, har fortfarande som vuxen svårt att motstå att hoppa i dem tills svetten lackar och skrattgroparna krampar :p Att dra med Sixten ner i samma vattenpöl är ett utmärkt förkläde för en sån som mig, hade jag stått där själv hade troligtvis mer än ett ögonbryn lyfts men med en rumpnisse vid min sida blir det bra gulligt! Haha

 

Fångst

Fick mig en tur i skogen igår ändå, kastade över Sixten till Hans i samma ögonblick han kom hem ifrån jobbet och stack in näsan genom dörren. Ett dammoln lämnade jag efter mig.

Något som slog mig igår när allt bara var tyst och det enda jag kunde höra var myggen och Sofies fotsteg, det var de här mamma menade med livskvalité! När jag var yngre kunde jag inte för i allt världen förstå hur man kunde spendera timmar i skogen för att komma hem med svamp?! En älg(!) hade varit lättare att förstå men nu förstår jag precis vad hon menar!

Två timmar i skogen, massa kantareller och trattisar senare är batterierna laddade och tålamodet har blivit tankat till max igen. Att Hans ringde när jag var ute i vild förtvivlan över att Sixten hade klättrat upp på en pall, tagit ner mitt nya vita nagellack ifrån stringhyllan i vardagsrummet , målat sig själv, möbler, apa och golv. Resulterade för mig i en suck och en axelryckning, den ungen går inte att släppa blicken ifrån! Alltid är det nåt.

Idag ska jag och Sixten hälsa på hans dagis, första gången på tre månader med nymålade naglar och allt! :)

God morgon!

Det är inte ofta jag ligger vaken i sängen och viftar på tårna innan Sixten slagit upp sina stora blå. Var det så här man hade det innan sömnlösa nätter och heybaberiba på dagarna. Är det så här lugn och ro känns som? Jag har glömt :p

Idag skulle vi följa med grannen ut i svampskogen för att roffa åt oss lite kantareller men Tåget var så klart inställt. Blev med andra ord utan bil, typiskt verkar bli fint väder idag! Det var betydligt smidigare med transporten när Sixten var en liten rumpnisse och bilsolen bars runt på som en handväska..

Lek

En tur till lekparken fick det bli nu när Sixten blivit piggare, tur att vi bara har några meter till närmsta nöje! Lite kan hålla honom road och sysselsatt länge. :) Nu har jag dessvärre också blivit förkyld..

Snorunge

Hans började jobba igår och Sixten blev smällförkyld, snoret forsar, tempen är på topp och hostan håller honom vaken på natten :/

Efter en löptur i skogen tillsammans med Alice (vilket jag aldrig tänker göra om, hon sket tre gånger på två kilometer. Skulle stanna och lukta på allt och rulla sig i varje geggpöl som uppenbarade sig!) kryper jag och Hans upp i soffan för vår traditionella kanal5-maraton-tisdag! :)

Fullrulle..

Idag har vi haft fullrulle här hemma med både besök av Sixtens gammelfarmor och mormor å morfar :) Att Sixten rymmer så fort man blinkar bidrar mest till tempot här hemma, är han inte i trädgårdslandet sitter han och trycker under grannarnas bord på altanen eller är han i full fart med att stjäla grannflickas trehjuling! Fullrulle som sagt..

Har avverkat mitt första löppass på över ett år, jag är död! Med min kondition förstår jag inte hur jag ens kunnat ta mig ur sängen på morgonen utan svettig panna och blöta fläckar under armarna. Var ute en halvtimme och nu kan jag inte stå på benen utan att allt löst på kroppen vibrerar likt crème brûlèe på grund av utmattning.

Hans börjar dessutom jobba imorn, jag har lika mycket söndags ångest som han har. Eller snarare höstångest, att Hans semester är slut är ett bevis på vars vi är på väg. Sommarn har gått så fasligt fort! Får peppa mig själv med hur mysigt det är med tända ljus, filmkvällar och röda löv i träden.






Tvåbarns morsa!

Tränar på att vara tvåbarns morsa idag, Hans ska dessutom på hockey i Övik så jag kommer ha fullt upp, har djup respekt för de som klarar av två små barn själv dag in och dag ut! Än så länge har jag dock det rätt lugnt, båda två sover :p haha

Moas mor och far är på Nolia så jag fick äran att ta hand om guldklimpen medan de jagar garageportar, mysa ska vi tre göra hela dagen sen blir det middag med hela konkarongen :)

Hej igen!

Nu är vi hemma igen efter ett besök i grannarnas stuga, god mat, gott sällskap och fantastiskt väder! Bastade och badade inatt vilket gör sig tillkänna ikväll, är fruktansvärt trött. Har dessutom en tand som som bråkar med mig så nu intas soffläge och det med råge!

Utflykt

Den här dagen har sprungit iväg precis som alla andra, vi for på motormuseet i Vännes, tog en fika i stan och är nu hemma igen. Hade Sixten fått bestämma hade vi dock fortfarande varit kvar i Vännes! Det var ett mycket uppskattat utflyktsmål, alla traktorer, flygplan, helikoptrar och mopeder gjorde honom alldelens nipprig :p

Sixten Och Jag

Sixten kom och fyllde våra dagar med stoj, skratt, gråt, lek och framför allt lycka i oktober 2011. Sen dess har ingenting varit sig likt, höga klackar har bytts ut till sneakers, ett glas vin har i stället blivit litervis med kaffe och sovmornar har kommit att bli vaknätter. Men inget ont som inte för något gott med sig, vi har välsignats med ett underbart litet busfrö som är här för att stanna!

RSS 2.0