Mirakel sker!

Dansar cha-cha-cha, slår klackarna i taket och avslutar med en schottis! 2 av 3 nätter har vår nattuggla sovit hela natten! Nästan så jag inte vågar berätta, skryt och uppmuntran brukar ge bakslag men de här två nätterna kommer jag kunna leva på länge, två hela nätter har försatt mitt sömnkonto på plus vilket var länge sen sist. Det känns i hela kroppen att varenda en av mina celler fått sig en väl behövlig 8 timmars sömn. Pigg och alert, bra humör och tålamodet har fått sig en fulltank. Det har skett ett mirakel i vårt hem!!

Idag beger vi oss med tåg till Övik för en tur på staden, ska äntligen klippa bort mitt solslitna hår och njuta av mammaledigheten tillsammans med Jessica och Emelie :)

Glädje

Lunchad, vilad och lycklig! Sixten är på toppenhumör idag :) Vi sitter på hans rum och leker med lastbilen han fick av mormor och morfar i helgen då de var barnvakt, lyckligare kille för man leta efter :p

Fredag

Högskoleprovet imorn, måste erkänna att jag är lite nervös samtidigt som jag är övertygad om att det kommer bli en lång och dryg dag. Tur jag har kvällen med älskade vänner att se fram emot :) Minsta syster kom hit ikväll och blir kvar ända tills på söndag, Sixten blev överlycklig när han såg henne i dörren tur han har flera dagar att rå om henne på.

Dock är dessa tu inge vidare sällskap just nu :p

Houston, we have a problem!

Vårt hem har byggts ut till en rymdstation med passage och kontrollbrygga. Alla lekland som kostar skjortan kan kasta sig i väggen McBixtens är gratis, inga miljöförstörande resor är nödvändiga och billigt kaffe har dom där också! Dock skulle lokalen behöva byggas ut så att Sixtens nya lekpark får plats utan att man behöver klättra över hela anläggningen när man ska på toaletten.

Tummen upp!

Mycket har förbättrats sen vi köpte hus och flyttade ifrån vår lilla kvart men det här är absolut en av de främsta fördelarna, Sixten han sova ute och jag har full koll på honom trots att jag ligger nerbäddad i soffan ;) Det får helt enkelt 5 barnvagnar av 5, tummen upp!

Svårt att sova

Såg sista avsnittet av Torka aldrig tårar utan handskar igår kväll. Jag har drömt om karaktärerna, vaknat med tårar som runnit ner för kinderna, har legat och vridit och vänt på mig hela natten. Helt ofattbart att en serie kan sätta sådan spår i ens medvetande, länge sedan jag blev så berörd och illa tillmods av något.

Döden har varit oss närvarande många gånger de sista åren, olyckor som slitit unga människor ifrån oss. Men vi har varit befriade ifrån sjukdomar som förtvinat de vi älskar och bryr oss om, brutit ner de som egentligen är alldeles för unga för att att gå. Ingen cancer eller någon annan förödande sjukdom. De har lämnat oss i fred, lämnat oss lyckligt ovetandes om vad som väntar, vad som står skrivet på nästa blad i våra liv.

Lider med de familjer som lever mitt uppe i detta, de som får uppleva denna fasliga verklighet, de som får se sina nära insjukna, försvinna bort och endast bli ett minne som de håller så otroligt kärt.

Vinterpremiär

Sixten har premiärat vinterkläderna ikväll, det är verkligen kallt på kvällarna nu och mörkt! Tur att Sixtens overall och handskar lyser upp som en strålkastare! Blir ändå att investera i en reflexväst nästa gång vi åker in till stan. Han kände sig nog mer eller mindre som en Michelingubbe som hade svårt att gå men efter lite frisk luft somnade han som en stock :)

Film time!

Beck, söndags underhållning när den är som bäst. Man sett alla filmer tusen gånger, man kan alla grannens skämt utantill och alla Gunvalds utbrott livar upp de emellanåt sömniga avsnitten i filmerna.

Hur som helst finns det tillräckligt många filmer för att blanda ihop mördare, offer, våldtäktsmän, kollegor och ja, till och med kommissarie Beck finns i en himla massa olika skepnader. Tack gode gud att de i alla fall inte visar Polis polis potatismos eller Brandbilen som försvann med Gösta Ekman i huvudrollen, inte direkt Svenskt kriminaldrama när den är som bäst.

På grund av denna uppsjö med Beck filmer kan man dock tillåtas att se dessa i en oändlighet, man hinner glömma detaljerna innan man ser filmen igen men om inte, ja då får man ju i alla fall skratta med grannen eller kanalisera sitt dåliga humör genom Gunvald.

"Var man på sin plats, en på kåken, en på psyket, själv tänkte jag gå på krogen" Mm han är inte så dum den där Gunvald! ;)

Åter igen, Fredagsmys

Sitter framför brasan och myser medan grabbarna står i. Vi har fått hem köksbordet och stolarna, saker fattas och stolarna är skeva. Aldrig mer Svenska Hem! Jag skruvade ihop två stolar sen gav jag upp då ingenting stämde och flera saker hade blivit missade i packningen blir knäpp när ingenting kan bli rätt på engång!

Nu har de gett sig på bordet, ber till gudarna att bordsskivan är hel, utan repor och att inget ben svävar i luften!

Dagen efter

Stora killen som är 1 nu sitter och diggar till Malcolm som besökte Vakna! Med the voice. Han har suttit pall i 20 minuter och varje gång Martin Björk öppnar munnen håller han för öronen, vet inte riktigt vad han tycker är så besvärande med hans röst :p

Vi hade fullt hus hela dagen igår, Sixten fick massa fina leksaker av massa fina vänner. Tack till alla som kom och gjorde Sixtens första födelsedag oförglömlig. Han hade fullt upp med att hinna leka med allt innan han skulle gå i sängs, massvis med intryck ledde till en högst bristfällig sömn inatt. Han har snurrat som en roulettbord, skrikit som en sopran i kyrkokören och skakat galler i spjälsängen som en gangster. Vi är med andra ord helt slut idag. Tur vi har en vilodag innan nästa kalasdag tar vid imorgon, då kommer delar av hela tjocka släkten hit och firar vår guldklimp :)

Bara för att man är tjej?

Mitt i alla glädjeyra över Sixtens födelsedag är det något som jag inte kan släppa, jag blir ledsen och besviken då jag tänker på att jag nästan inte har någon som jag kan prata med, vardagliga som mer allvarliga saker med och att jag vet att de stannar hos den personen. Flera gånger på sistone har jag fått höra saker jag pratat med någon om på omvägar, oftast inga stora saker men om jag valt att öppna mig för den personen så är det för att jag vill prata med den personen om det och ingen annan som inte är i rummet. Prata på om mig, jag har slutat bry mig för länge sen men att prata med folk om saker jag sakt gör mig konfunderad, är det så viktigt det jag säger att det måste föras vidare..

Jag kan inte påstå att jag aldrig pratar om saker jag fått höra eller ventilerar med Hans om någon sagt något som jag vill diskutera, men nu med allt det här inser jag att det är bättre att knipa igen. Ingen mår bättre av skvaller. Får känslan av att man hela tiden behöver vakta sin tunga då allting kommer tillbaka till en snabbare än blixten. Vissa säger att det är så tjejer funkar men måste det vara så? Måste alla få veta allt man säger jämt bara för att man är tjej?

Många gånger har jag pratat innan jag tänker mig för och ångrar mig djupt sedan för att jag öppnat käften, dels för att jag vet att personer som inte har med det att göra kommer att få del av det fortare än kvickt och dels för att jag vet att jag kan ha missbrukat någons förtroende. Men det har det blivit ändring på.

Ett nyårlöfte mitt i året är på sin plats, pladdra mindre och håll det du får höra för dig själv om det inte är fara för någon annans liv.

Kan inte djungeltelegrafen bara gå och pensionera sig? Och att tjejer aldrig kan hålla något för sig själva, kan vi inte bara motbevisa det?! Bara för att man är tjej är allt som sägs då offentlig information?

Sixten är 1 år!

Lite skadeglädje får man väl lov att känna då man faktiskt får väcka Sixten tidigt på morgonen någon gång och ge igen lite för alla andra mornar under det här året ;) presenter och sång inledde vår årsdag tillsammans.

Sixten och Apan har lekt i snart en timme med Sixtens alla presenter, han är helt uppslukad. Inte så genomtänkt av oss att låta honom öppna ett paket som lever om värre än en cirkelsåg och spelar "ila ila åh, yheea!" om och om och om igen men det är väl uppoffringar man får ta för de små ;) Kul har han i alla fall!

Ett år har gått

För ett år sen vid den här tiden gick jag och la mig helt ovetandes att värkarna skulle sätta igår bara några timmar senare, hur hela vårt liv skulle förändras på mindre än 12 timmar. Tänker tillbaka på dagen då vi blev tre med skräckblandad förtjusning, lyckan över att han äntligen kommit men smärta jag fick uppleva är inte något jag glömmer i första taget.

Sixten sover gott med rumpan i vädret ovetandes att vi ska komma in och väcka honom imorgonbitti med presenter och sång innan Hans åker på jobbet, haha jag tror att jag är mer pirrig nu än jag nånsin varit kvällen före julafton!

Baka baka bullar

Har spenderat hela dagen åt att baka kakor och bullar. 100 stycken blev det, dock stor variation på storleken men då kan man välja om man är bara lite sugen eller jättesugen ;) Ikväll då Sixten somnat blir de tårtbak och en kaka till. Skönt då de är gjort men allting tar verkligen dubbelt så lång tid då man har en liten knubbis fastspänd runt fotknölarna :p

 

Han har fått öva på ensam lek idag då jag bakat och han har varit jätte duktig, han har suttit med sina leksaker och lekt så snällt i stort sett hela tiden :) En sväng tömde han dock ett av skåpen med köksmaskiner och drog runt dom i hela huset, han skrattade gott då kan kom släpandes på smörgåsgrillen likt en hund i koppel. Är så fasligt svårt att säga ifrån då han är så in i norden söt :p

Äntligen

Äntligen har operation bordsbygge inletts :) bordsskivan ligger i press för att förhoppningsvis kunna börjas slipas imorn kväll! Jag hoppas verkligen att det blir lika bra i verkligheten som i mitt huvud! Håll tummarna för oss ;)

Motivation på lösvikt?

Det är så mycket jag vill göra, sätta upp gardiner, baka till Sixtens födelsedag, fixa med de sista möblerna, snickra ihop vårt matsalsbord, lyckas klura ut hur alla andragradsekvationerna ska räknas ut, pyssla och dona. Men det finns varken någon ork till allt detta eller några gardiner att sätta upp, dom kommer först i november! Leveransen på möblerna har skjutits upp och tvbänken är ett svarthål i vårt vardagsrum. Matten tar livet av mig, är för trött på kvällarna och när jag sätter mig med den på dagarna vaknar alltid Sixten. Önskar att jag visste var man kunde köpa motivation på lösvik, hade det funnits hade jag frossat i mig det hals över huvud en dag som denna!

Vädret suger musten ur både mig och Sixten, det öser ner ute. Det dånar i hela huset ungefär som det brukar göra på ett husvagnstak! Gruvar mig ända in i märgen inför Alice stundande promenad.. Vi kommer att drunkna.

Lillhjärtat

Det blev helt tyst i hela huset tidigare idag, Sixten brukar annars vara väldigt duktig på att hålla låda. Fattade misstankar, ropade försiktigt på honom, fick ett svagt fnitter till svar, smög fram och vad ser jag?

Jo, Sixten har tömt papperskorgen över huvudet som var överfull av tygrester sen jag sydde hans vimpel till sovrummet. Där står han inlindad i meterlånga remsor och med tumstocken i högsta hugg. Lillhjärtat.

Suck!!!!

Har gått och väntat på en tvbänk som leveransen dragit ut en vecka längre än vad som lovat, packar upp den för att börja sätta ihop den. Vad tror du finns i kartongen!? Flisor, knäcka delar och kaos! Blir så himla less. Reklamations avdelningen skulle höra av sig om typ 8 dagar, ska jag ha det här skräpet liggandes så läge dessutom blir galen..

Hej vardagen!

Vi har haft en hel helg här hemma med besök och trevligheter :) Nu är det tillbaka till verkligheten här på allvar, Hans har börjat jobba igen så nu är jag och Sixten allena på dagarna, har faktiskt ingen aning vad vi ska fylla ut dagarna med. I och för sig har vi haft fullt upp sen vi flyttade så vi har i stort sett bara utforskat två gator sen dess :p Vi får ta en rundtur då andan faller på :)

Nä nu blir det kaffe och att vänta på DHL gubben som ska leverera vår tvbänk!

Söndag

Har letat som en galning efter en vimpel till Sixtens rum men inte hittat någon som jag verkligen velat ha, svårt att få tag på någon över tre meter dessutom. Köpte med mig lite tyg hem ifrån stan igår och sydde en egen, nu har han en vimpel som ingen annan har :) Det enda som saknas innan hans rum är helt klart är gardiner men de tar vi till veckan.

Mitt älghorn

Kom på att jag inte visat vart mitt älghorn hamnade, hade ju tänkt använda det som klädhängare i hallen men då hornet var bredare än vad jag tagit med i beräkningarna var jag tvungen att slopa detta. Hornet har i stället fått en hel vägg för sig själv i vardagsrummet bakom soffan. Jag tycker att det blev fint emot den mönstrade tapeten men det tog ett tag för Hans att vänja sig då han tyckte det kändes konstig att han inte kunde säga att det var han som skjutit älgen.

Hans manlighet tror ja fick sig en törn, böcker till jägarexamen kanske vore nåt på farsdag så han en vacker dag kan få sätta upp sitt eget horn på väggen :p

Fredagsmys

Här har fredagsmyset redan börjat :) Vi sitter hela familjen framför brasan och njuter av värmen :) Ett kaminskydd är dock prio ett nu framöver.

Om en vecka..

..fyller vår goding 1år! Helt galet hur fort tiden rullar förbi!

Det börjar likna nåt nu :)

 
 

Nu har äntligen ordningen i det här hushållet börjat infinna sig :) Vi har fått upp lampor i alla rum, alla möbler är ihop skruvade och tavlorna har fått kommit upp ur kartongerna :) Skön att äntligen kunna sitta ner och njuta utan att känna stress över att det är ett enda kaos här hemma :) Vi trivs så fruktansvärt bra, blir lika lycklig varje morgon jag vaknar och inser att det är verklighet och inte någon dröm. Vi bor faktiskt här nu!

Ny telefon :)

Var på Telia idag efter en trevligt lunch tillsammans med Emelie och Jessica :) Fick ut en ny på garantin inte illa med en helt ny telefon bara så där! Håller tummarna för att den här håller ihop nu :)

Lite möbler på plats

Idag har vi skruvat, donat, sytt och piffat :) Har sytt gardiner till allrummet, och lagt ut mattor så nu är Ekot utrotat! Sitter med ett leende på läpparna för på lördag får vi efterlängtat besök, har inte setts alla fyra sen i somras så jag längtar :)

Arga snickarn nästa?

I alla år jag kan minnas har det här huset sett ut som ett kråkslott och det värsta är att det faktiskt är någon som bor där, jag skulle bli tokig på alla pressningar, tillbyggda torn och provisoriska tak! Det ser helt enkelt förjävligt ut. Ber om ursäkt om någon som läser detta känner husägarna ifråga men snälla för deras skull, en anmälan till Arga Snickarn skulle kanske vara på sin plats?

Är på väg hem ifrån Ikea nu, fulla bilen, fulla släpet och en tömd plånbok senare har vi möbler att fylla ut vårt nya hem med :)

God morgon God morgon!

Vi har precis vaknat, ligger kvar i sängen och känner kylan utanför det ombonande täcket. Har sprungit upp och ner som en jojo i natt för Sixtens skull, igår natt sov han hela natten de få gå gångerna han gör de tar han igen dessa med en rejäl vaknatt natten därpå..

I natt 23.33 fick jag ett mail ifrån min matte lärare. Hon verkar jobba jämt, fick svar på ett annat kvart över 7 i söndags morse. Mitt första intryck av henne som en riktig surtant har fått sig en törn i och med detta. Hur som helst det jag ville säga var att jag knappt tordes öppna mailet inatt, himla tur att jag gjorde det dock för jag klarade matteprovet!!! :) Ett litet steg på vägen, det är en oerhörd lättnad att inte behöva göra om det!

Nä nu är det upp och hoppa någon som har hittat åt diskmaskinen ute i köket!

Trött

Ligger på Sixtens golv och tar igen mig medan han leker, har målat taket i det andra gästrummet. Herregud så lycklig jag är att vi valde att sprutmåla resterande tak i huset! Huvet och nacken är helt paj.. Hans håller på att lägga golvet där inne nu så innan kvällen är det klart där inne :) Ska baxa in sängen där så fort han är klar så nu är det först till kvarn för för de som vill övernatta på vårt B&B :) Känns toppen att vi äntligen kan ha gäster utan att behöva sitta i knä på varandra på grund av platsbrist.

Har kommit på oss flera gånger att vi står i var sitt håll i huset och ropar till varandra utan respons precis som om vi fortfarande bodde på 49 kvadrat :p

Nu firar vi igen :)

Vi firade vårt husköp förra fredan denna fredag firar vi att renoveringen snart är klar och att Sixten fått dagisplats på andra sidan vår gata :) När ska bomben falla? Hur kan så många bra saker bara avlösa varandra, njuter dock så länge turen har valt oss som husvärdar.

Nya familjemedlemmar

Igår blev vi tvungna att köpa en ny tvättmaskin då den i huset var 20 år gammal och luktade apa. En ny tv fick också följa med oss hem då Hans fått för sig att han inte kommer se någonting alls på vår gamla nu när vi har ett sort vardagsrum. Enligt honom fick jag en tvättmaskin och han en tv men jag tycker att vi vänder på könsrollerna så jag får sitta framför tvn med fötterna på soffbordet medan han viker och hänger tvätt i groventrén ;) Ska jobba på det i helgen!

Renoveringsuppdatering

Insåg nu att renoveringsuppdatering är ett ofantligt långt ord! Hur som helst är det i alla fall detta jag tänkte erbjuda denna afton, svåger kom hit och hjälpte mig med Sixtens ljusvägg så nu är det bara att möblera där inne :) Vårt sovrum är även det listat och färdigt. Vardagsrummet är en tapetvåd ifrån att vara klart nu också, tycker det blev super med tapeten mot vårt vita tak!

Sixtens rum

Nu är väggen målad och dekalerna har tagit plats :) Är riktigt nöjd med resultatet! Tror dessutom att Sixten kommer vara minst lika nöjd :)

Gästrum, check!

Ikväll har gubbarna jobbat på som bara den, gästrummet är klart!! Lockade hit Alle och Emelie tillsammans med lille Edvin med pannkaka ;) Grabbarna har lagt golv och fixat väggen till Sixtens rum som jag ska putsa och måla imorgon medan jag och Emelie myst med de små. Vi är lyckligt lottade som har vänner som ställer upp :)

Så roligt att det blir sådan enorm skillnad med relativt små medel. Imorgon drar dessutom tapetseringen igång, ser fram emot att se den blommiga tapeten på vardagsrumsväggen!

Matteprov

Sitter på Östra och ska snart in för att skriva prov, är så nervös att jag skulle kunna kissa ner mig! Sitter och försöker tänka på alla formler jag lärt mig men allt är bara svart, PANIK! Håll tummarna för mig!

Två rum snart klara

Nu är snart gästrummet/kontoret och Sixtens rum klara. Ikväll ska det läggas golv i båda rummen, en ljusvägg ska upp i Sixtens rum och med lite djur och träd på den vita väggen är det klart :) Det går undan här!

1 oktober

Dagen fick en tidig start idag, Sixten vaknade och var klarvaken kl halv 4 så vi klädde på oss och tänkte börja måla för att tjäna lite tid. Väl påklädda ångrade han sig med stora jäspningar, fogliga som vi är bäddade vi ner hela familjen igen.

Så nu för andra gången idag är vi påklädd och redo att starta renoveringsdagen nr 2. En kopp kaffe sen ska jag sätta tänderna i den enorma hinken med grönfärg som väntar så snällt i garaget.

Sixten Och Jag

Sixten kom och fyllde våra dagar med stoj, skratt, gråt, lek och framför allt lycka i oktober 2011. Sen dess har ingenting varit sig likt, höga klackar har bytts ut till sneakers, ett glas vin har i stället blivit litervis med kaffe och sovmornar har kommit att bli vaknätter. Men inget ont som inte för något gott med sig, vi har välsignats med ett underbart litet busfrö som är här för att stanna!

RSS 2.0