Grabbdag

Ska pröva på något nytt idag, grabbarna ska in till stan för att kika på bilar. Med andra ord ska jag vara helt själv hemma en lördag, kors i taket det har aldrig hänt tidigare! Tro vad jag ska hitta på, se en film, läsa en bok eller ta en lååång dusch och sedan en tupplur :p

Sixten har blivit galen i mina kläder är det inte en blus över huvudet han springer runt med har han en bh upptryckt under tröjan eller ett par klackskor på fötterna. Idag har han stolt sprungit runt i mina jeans.

Åska

Ligger i sängen nu med, men nu ligger jag och lyssnar till mullret som dånar mellan väggarna, regnet som smattrar bedövande mot taket och förskräcks av blixtarna som lyser upp hela vårt hem med jämna mellanrum! Vaknade av att Tor lika gärna hade kunnat stått på vår egen bro och bankat av förtvivlan med hammaren på dörrar och fönster. Det är otäckt och fascinerande på samma gång..

God natt

Ligger i sängen och oroar mig för struntsaker, struntsaker för vissa men jag har en förmåga att blåsa liv i minsta lilla spottstyver.. Kan gå och älta ett ord, en handling eller tanke som oftast ingen annan lagt märke till eller brytt sig om. Endast för att jag vill vara alla tillags, vara omtyckt av alla och inte vara den som det tisslas om.

MEN skulle det vara hela världen om jag inte kan vara alla tillags, inte dra jämnt med alla alltjämt och ibland vara den som det tisslas om? Nä egentligen inte, det finns större världsproblem än min självkänsla och självbild. Jag måste lära mig att tänka mindre, sluta älta och oroa mig så fasligt över hur människor runt om ser på mig. Där har vi det, hur andra ser på mig, att det ska ha så stor betydelse...

Midsommar kom och gick

Har inte riktigt återhämtat mig efter helgens bravader förrän nu.. För lite sömn och för mycket roligt tar knäcken på en :P Efter en supermysig helg och massor av vänner i dagarna tre har lugnet nu åter intagit huset. Denna dag spenderade jag och Sixten i stugan med mormor och morfar. Fint väder, bad och surströmming till middag satt inte fel kan jag lova! 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
I dag, Sixten körde radiostyrd båt och satt i den stora, eller båt? Traktorn som han sa :P
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Redo!

Nu ligger kransen färdig i kylen, redo att festa ;) Någon som vill lägga in en beställning? :p

En dag innan..

..kaoset bryter ut ;)

Har storstädat hela huset, renbäddat alla sängar, tvättat och vikt all tvätt som bara legat och väntat på omsorg. Imorn smäller det, midsommar hos oss :) Längtar!

Var in till stan idag och köpte blommor till den givna midsommarkransen, nu är det bara den som väntar på att bindas :) Kändes skönt att våra pensionärsdrag tittade fram i tisdag och vi gjorde bort all annan handling redan då! Det var kaos på varenda parkering, i varenda butik och kö, skadeglädjen smög nästan på när alla hyperstessade Svenssons slogs om färskpotatisen för 1kr kilot :p

Jag hoppas verkligen att vädret blir bättre tills imorn annars får vi ha garagefest med långbord och med porten öppen så det inte känns som att vi låst in gästerna i en betongbunker :p

SOL!!

Bara för att ja var en sån pessimist tidigare idag har vi nu strålande väder, sitter ute och läser i solen medan Sixten vilar :)

Hittade en hallonbuske i slyn brevid huset som jag planterade om på gården, håller tummarna för att den ska rota sig och ge oss några bär :)

Var tog vår sommar vägen?

Vaknar varje morgon med förhoppningen av att det kommer bli en fin dag med sol och värme så Sixten kan få bada ute på gården i sin nya pool. Jordgubbarna har varit vita i veckor nu, dom kommer nog hinna ruttna bort innan värmen har hittat hit igen.

Två veckor av obeskrivlig värme i maj är kanske vad vi får leva på resten av sommaren, min optimism om en fantastik sommar har börjat svika mig... Det har blåst så kallt här de sista dagarna att det känns som att advent snart är att vänta!

Björna levererade!

Soffhäng

Sixten tröstar pappa som inte mår nå bra framför Emil i Lönneberga. Tror att Emil har större inverkan på Sixten än vad vi tidigare trott.. Nya hyss varje dag och ju större han bli desto klurigare blir dom :p

Generationssäng

Denna morgon spenderas i sängen med sambo på ena sidan och ett busfrö på andra sidan. Det har regnat hela natten och det fortsätter nu på morgonen. Hans är sjuk så helgens festligheter för honom är i farozonen, vilket betyder att morsan eventuellt får en helkväll på egenhand.

Man tager vad man haver..

Skuggan av ett helt hus dög inte för Alice, hon löste det på ett annat sätt. Skuggan ifrån vägskylten gav henne full sikt över både ägorna och matbordet :p

Ögongodis

De enda blommorna jag lyckas hålla vid liv är garderobsblommor, köpte en orkidé hos mamma när vi bodde på Tomtebo, vilket är över ett år sedan. Jag hann knappt få in blomjäkeln innan alla blommor föll av, var nära på att kasta den då de två pinnarna inte var något ögongodis direkt men ställde in den i gästrummet och glömde bort den..

För en månad sen ungefär bytte jag fönster när jag såg att den börjat knoppa lite och nu blommar den som aldrig förr!! Det kommer nya knoppar varje dag och blommorna är så stora att stjälkarna knappt orkar hålla allt uppe! Jag lyckades med något jag aldrig trodde var möjligt, kanske är mina garderobsblom-tid över! :) Jippi!

Sovmorgon!

Vi chockade här hemma och tog en välförtjänt sovmorgon, vi har i stort sett nyss vaknat! Tror Sixten har bestämt sig för att ta igen alla förlorade sömntimmar ifrån hans första 18 månader, jag klagar inte men tror att jag får ställa klockan imorrn så vi inte gör det här till en vana :p

Är inge vidare väder idag så vi blir kvar inne och leker, ser på film och myser idag :)

Bestulen...

Skulle fara och hämta cykeln på stationen som blivit kvar där, tji fick jag! Tro på tusan att någon usling med flinka fingrar varit där och snott den!! Sjukt irriterande, varför köper man inte en egen om man tycker att det är så jäkla roligt att cykla! Suck...

Sommar och soliga dagar!

Traditionsenligt firades Nationaldagen på Gammlia med vänner och picknick :) Tur med vädret hade vi också!

Helgen möter vi upp utan några planer, drar en ett djupt andetag och njuter. Är ljuvligt att inte ha några bokade planer alls, vilket inte händer så ofta. Blir det fint väder tror jag bestämt att vi ska ta en utflykt till havet och spana in badplatserna här i krokarna :)

Trevlig helg!

Den blomstertid nu kommer!

Firar sommarlovet med Grillade hamburgare i solen! Trotsar blåsten, då det är enda chansen att sitta ute utan att bli en middagsbuffé för myggen. Är helt vansinnigt mycket mygg och alla tycks söka sig till oss..

Imorn blir det nationaldagsfirande för hela slanten, picknick i det gröna. Håller tummarna för strålande solsken :)

God morgon!

Vi är uppe med tuppen, Sixten travade in kvart i fem. Är så mysigt när han kryper upp i sängen, bäddar in sig under täcket och man kan känna de kalla små tårna som söker värme.

Idag har jag min sista skoldag, ska hålla en workshop på 90 minuter sen har jag sommarlov, sommarlov det känns lite konstigt att säga. Sista jag hade sommarlov var sommaren 2007 fast då jobbade jag oavbrutet så det kan nog inte kallas sommarlov det heller.

Är kallt idag, blir långbyxor och jacka för första gången på över två veckor. En aning trist men då behöver man iaf inte ha dåligt samvete över att sitta inne :)

Trevlig tisdag!

Snart så!

Nu jäklar är ledigheten så nära att jag nästan kan ta i den! Skulle bara ha vunnit på lotto så jag och Sixten kan fara runt på loppisar hela sommaren, fynda, fika och njuta av inga måsten!
Nästa vecka tror jag minsann att vi ska fara på en premiär tur :)

Vi har så mycket att se fram emot framöver att jag knappt kan bärga mig!

Trevlig kväll!

Sixtens nya look! Går knappt att få en normal bild på honom längre :p

Sixten Och Jag

Sixten kom och fyllde våra dagar med stoj, skratt, gråt, lek och framför allt lycka i oktober 2011. Sen dess har ingenting varit sig likt, höga klackar har bytts ut till sneakers, ett glas vin har i stället blivit litervis med kaffe och sovmornar har kommit att bli vaknätter. Men inget ont som inte för något gott med sig, vi har välsignats med ett underbart litet busfrö som är här för att stanna!

RSS 2.0