27/12

Nu är vi alldeles allena här hemma, det är ovanligt tyst och rymligt efter fem dagar med inneboende familjemedlemmar. Fast imorn får vi finfrämmande igen denna gång i form av Sixtens gudmorsa med sambo :) Ska bli riktigt mysigt att få rå om dom och gosa med Idas växande bebismage, längtar!

Var in på stan en sväng idag, det är helt otroligt hur mycket människor som tinar fram när reaskyltarna hängs upp, milslånga köer till både provrum och kassa gjorde vår visit kortare än planerat.

Nu ska vi krypa upp i soffan och bara mysa, ta det lugnt och återhämta oss :)

Vi lever än :)

Inte många minuter spenderade framför datorn i helgen, ligger och jäser i soffan nu men tänkte slänga in några ord som en flaggning på att vi fortfarande är vid liv :) Många fina klappar, allt för stora mängder mat och trevligt sällskap har kantat våra dagar så vi har verkligen inte gått på grund här hemma! :)

Nu längtar jag till nyår, firande med helt underbara vänner och kvalitetstid under årets sista timmar, de man väljer att ägna sina sista timmar på året tillsammans med har givetvis en stor plats i hjärtat! Om lite mindre än en vecka har ännu ett år gott och fina minnen packas ömt ner i livets ryggsäck. Nya äventyr, nya erfarenheter och nya bekantskaper blickar vi glatt framåt emot.

Jag hoppas att er helg varit lika bra som vår!

God jul!

Bullar är bakade och knäckebröd lika så, huset är städat och gästsängar är bäddade. Hela familjen har genomgått stora julbadet, Sixten har till och med fått tvättats upp två gånger idag. Efter att han badat och fått på sig nya fina kläder klättrade han in i kaminen, så det var bara att börja om igen. Denna kamin skulle det ha varit ett inbrottssäkert lås på! 
 
Ska snart ta tag i att griljera skinkan men passar först på att varva ner med en kopp kaffe medan Sixten ligger och vilar. Snart kommer svärmor och svärfar med söner och hälsar på i fem dagar framöver, roligt att få rå om dom några dagar då det blir att Sixten bara får träffa sin farmor och farfar drygt två gånger om året.
 
Hoppas att alla får en riktigt bra jul med god mat och snälla tomtar, det ska jag ha minus tomten! Sixten hade nog blivit skräckslagen om en utklädd gubbe med skägg stapplade in här :P
 
 
 

21 december

Domedagen är här, än har jag inte märkt av någon större katastrof än att jag tappade ut allt kaffe på köksgolvet imorse.

Verkar som att ännu en dagen D ska komma och gå obemärkt förbi. Snopet för alla dom som förberett sig i åratal, sålt sina hem och flyttat upp i bergen. Stackars de som skrämt upp sina barn med att slutet för Tellus är kommen, tänker på alla de som tar sånna här spådomar på allvar och av rädlsa väljer att ta sina liv för att inte behöva gå igenom det som komma skall. Jag kan tycka att det är synd och onödigt att man fokuserar så mycket på detta i media då det enbart skrämmer upp folk i onödan..

Dagen är inte slut än men jag är inte orolig över att inte få gå och lägga mig i min egen säng ikväll, fyllde kylskåpet med julmat igår så om inte annat vore det tråkigt om all denna mat gick till spillo. Julstök och storstädning står på schemat för mig och Sixten idag, skulle det mot förmodan vara vår sista dag, ja då avslutar vi i alla fall våra dagar i ett skinande och väldoftande hem. :p

 

 

Min last så här vid jul..

Jag har ett begär som alltid tar över min kropp runt jul, jag kan vakna mitt i natten av det. Börjar jag tänka på suget kan jag inte sluta, det värker i kroppen och käkmusklerna krampar! Det är helt absurt och vansinnigt men jag skulle kunna köa på affären för att få ta del av den absolut första leveransen julmust, den tar över mitt sunda förnuft. När jag tagit en klunk kan ja inte sluta, är en storkonsument utan begränsningar! Liter efter liter hinkas och begäret blir bara värre. När butikerna slutar sälja julmusten i slutet på januari påbörjas min rehab, dåligt humör och koncentrationssvårigheter blir då en del av min vardag ett tag framöver.. Problemet är att efter bara drygt en månad och då min abstinens börjat lägga sig kommer påskmusten in i butikerna! Påskmusten är dessvärre en ännu större last för mig. Vet inte varför men kan tänka mig att det beror på att hjärnan ställt in sig på att det är en himla massa månader till nästa jul. Det resulterar i att jag bara måste få i mig så pass mycket att det kan kompenseras för de månader då musten är ute ur sortimentet! Som sagt absurt och vansinnigt!

Precis som jag nämnde kan jag vakna mitt i natten av att suget blir så stort att jag bara måste kliva upp och ta ett glas, det är galet och i det närmsta olidligt. Varje år är det samma visa och jag lär mig aldrig, har jag en gång väl smuttat finns det ingen hejd! Tro om det finns ett behandlingshem för den här sortens nonsens i så fall skulle de känna storkovan på mig!

Julgrans bestyr

Jag var nästan lite stolt över mig själv då jag äntligen lyckats få Sixten att förstå att granen rör man inte, han har varit så duktig och inte gått närmre än en meter.

Tills igår när Hans kom hem och tyckte att de kunde vara lite kul att leka "utmana granen", det gick typ ut på att man skulle gå så nära granen man kunde utan att tippa den. Självklart stod jag i köket och hann inte stoppa detta dårskap! Vem tror ni nu springer rakt in i granen i full kareta? Vem sätter sig på sin Scania och backar in i granen precis som att ingen ser vad som är på gång om han bara backar? Apan har även han fått sig ett antal flygturer högt upp i grenverket då det verkar vara ett sant nöje att kasta in honom i granen för att se om han fastnar. Kulor sprutar och barr faller, det fullkomligen kittlar i fingrarna på honom. Sixten har blivit en riktig marodör och allt är hans fars förtjänst..

Nu är det omöjligt att få honom att sluta, han skrattar högt då jag säger ifrån och skyndar sig att slita ner ännu en pumla som snart flyger genom rummet som en projektil. Tro när Hans ska ta sitt förnuft till fånga och inse att han är pappa till detta bångstyre och inte en tvåårig polare..

Sjuk.. Igen!

Hade precis blivit piggare och då åkte jag dit igen med bravur! Har åkt på en riktig "karlaförkylning", känner mig dödssjuk, man kan steka omelett på min panna, orkar knappt ta mig upp ur soffan, leder som värker och en näsa lika täppt som en skorsten med ett skatbo. Jag gnäller och kör med Hans som om han vore min butler, brukar nästan aldrig vara sjuk så jag är inget proffs på det. Känner nog efter lite extra mycket bara för att jag får chansen att tycka synd om mig själv lite. Att det låter som att jag gråtit hela dagen när jag pratar bidrar dessutom till att jag får lite extra omtanke här hemma ;)

God kväll!

Här hemma vankas det tacos till middag i sann svensson anda :) Medan jag förbereder maten sitter Sixten snällt i sin fåtölj och ser på film. En hel natt och dag av skrik och bråk verkar ha tagit ut sin rätt på vår alldeles egna diktator, hans nyfunna trots har stigit till oanade höjder! Gud bevare mig, jag trodde verkligen inte att det kunde bo en sådan stor vilja i en sådan liten kropp men tji fick jag för det går uppenbarligen..

Vi har blivit inplogade i vårt eget hus idag, det vräkte ner snö på förmiddan och de som skottar gatan och cykelvägen utanför tomten lämnade efter sig en stenhårt packad snövall på över en halv meter. Jag och mina spagetti armar har kämpat med den halva dagen utan framgång, snälla tomten ge mig en traktor i julklapp!

Nu nalkas Julen!

Vi kunde inte hålla oss längre, granen fick flytta in en vecka tidigare än vad vi hade tänkt. Det är någonting speciellt med en gran som lyser, julstämningen infinner sig mer definitivt och minnen ifrån när man var liten kommer krypandes. Hur den alltid skänkte en lugnt sken över rummet när man klev upp för att kolla på julkalendern. 
 
Hans kan inte påpeka nog många gånger att man inte ser kulorna för att dom inte är röda och att den hade sett mycket bättre ut då men jag slår dövörat till, jag tycker det är mycket finare utan just det röda och på något sätt det självklara. Det var faktiskt de röda kulorna som var anledningarna till att jag for och köpte julgranspyntet medan han var på jobbet, att vara mammaledig och hemma själv på dagarna visar sig bara ha fler och fler fördelar ;)
 
 

Sjukstuga..

Min lilla äventyrare ligger framför Salt Kråkan och tar igen sig med Alice som förste övervakare. Över 39 graders feber stoppar inte honom ifrån att lära sig att klättra på spjälsängens utsida i hopp om att nå apan som ligger kvar där i. Hittade honom dessutom alldeles nyss ute på bron skrikandes som Tarzan, ett misslyckat rymnings försök då hela bygden måste ha hört hur han brutit sig ut.

Finns det ingen ände på alla upptåg? Den här dagen kommer ta knäcken på mig, min egen feber hjälper knappas..

Lycka!

Med en obeskrivlig lättnad sitter jag här, Sixten vilar och jag allt jag gått runt och oroat mig över har i ett ögonblick försvunnit. Nu vet jag vad jag kommer att ha för mig i tre år framöver, kom in på Arbetsterapeut nu i vår!
 
Eftersom att arbetsterapeut är ett av de yrken som det skrivits så mycket om de senaste månaderna och att det kommer vara brist på dem inom en fem års period hade jag nästan gett upp hoppet om att komma med men det gjorde jag! Allt slit med matten i höst gav resultat vilket också känns fruktansvärt skönt! Lättanden är total och längtan efter att få göra något för min egen skull kan jag ta på. Älskar skolbänken, hatade den i gymnasiet men nu på "äldre" dar ser jag bara positivt på det. Hoppas innerligt att jag kommer att trivas bättre med detta än lärarprogrammet:)

För drygt ett år sedan

Helt ofattbart hur liten Sixten var när han var nyfödd, nu när han springer runt och klättrar överallt glömer jag så lätt bort att det funnits en tid då han bara låg stilla. Nu i efterhand önskar jag att den tiden höll i sig bara en aning längre. Det var så mysigt när han somnade i famnen och sov bedvid mig i sängen varje natt, han var stor som en nypotatis, såg ut som ett rusin och luktade fantastiskt. Nu är är han tjock som en bakpotatis, ser ut som en trollunge och luktar prutt :P Tror att han ärft pruttandet av sin far som så mycket annat.
 
 
På den här bilden var han över två månader, hade vuxit en himla massa och jag minns hur stor man tyckte att han blivit på kort tid men han är ju fort farande i klass med Hans händer :) Helt klart förändras allt med tiden.

Julgranen

Har frossat i julgranspynt idag, det kittlar i fingrarna nu, vill bara ut i snön och såga ner granen ute på tomten så vi kan sätta igång och pynta! Vår gran kommer att kläs i vitt och silver med några isblåa inslag och fjärilar :) Hade helst haft glaskulor då dessa har mycket finare glans men med vår orkan som drar fram i hemmet med korta mellan rum blir det plastkulor i några år fram över.

 

Tror att vi skippar glittret också, får Sixten tag på det kommer hans blöjor lika en After Dark show efter någon dag då han prompt ska äta allt som kommer i hans väg! Glitter i ljumskar och veck hoppar vi över! Det får han pyssla med när han blir äldre om han så skulle vilja men i år passar vi på det :p

 

 

Inställda tåg och julgranspynt

Tåget vi skulle ta in till stan idag var självklart inställt och då jag inte hade någon större lust att konka med mig allt på en ersättningsbuss fick vi lov att följa med Hans in till jobbet imorse så vi fick ta bilen idag. Har åkt buss med Sixten förut vilket inte var någon större hit, myrorna i brallan blev för mycket för honom och han vägrade sitta still. 
 
Snart är det dax för en tidig lunch så vi kan åka in stan och skaffa oss lite julgranspynt, igår kom vi fram till att vi kommer måsta pynta granen ifrån ca 110 cm och uppåt annars kommer Sixten springa runt med kulorna i evinerlighet. Kanske inte så tjusigt men nu då vi för första gången kan ha en riktig fullstor gran till jul ska vi banne mig ha det också :) 
 
Lek för Sixten hos William blir det också medan jag tar en tripp till sjukan, orättvist att han får roa sig medan jag plockas ner på jorden och rakt in i verkligheten men sånt är livet. 

Klar!

Jag är färdig, "Ljuskronan" är på plats! Nu är vi redo inför julens middagar :)
 
 
 
 
 

Lek och Bus

Jag och Sixten har varit ute och lekt någon timme efter lunch, med protester fick jag till slut lov att bära in en riktig liten snorunge han hade troligtvis kunnat varit ute ända till läggdax!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

10/12

Vi har haft en jättemysig helg med goda vänner och en strimma julkänsla. Lördagen bjöd på mycket skratt och om möjligt ännu mer Eddie Meduza, tror grabbarna fick kraftiga flasch backs ifrån tonårsåren. De flyttade festen ut i garaget skruvade upp volymen på max och startade gräsklipparen för att lukta på ångorna och lyssna på det motorljud som var tillgängligt. Man tager vad man haver helt enkelt! :)
 
Igår tog vi faktiskt tag i vår akuta julklappsbrist, under vår julklappsrundan stöp jag i de perfekta lyktorna till vår blivande ljuskrona över matbordet. Idag har jag med andra ord pysslat med den, det är lite pillergöra och med fem koppar kaffe innanför rocken är mina fingrar lite mindre samarbetsvilliga än vad jag hade önskat! Koffeinkick 2.0,  jag hoppas att det blir bra tillslut och att vi får upp den innan det börjar ljusna ute igen :P   
 

Sovmorgon och egentid

Det hör verligen inte till vanligheten att Jag vaknar före Sixten, Han hade somnat om imorse och sov till strax efter nio! Var underbart skönt att kunna ligga kvar i sängen medan de andra sov och se på tv en stund för mig själv. Nu har grabbarna i huset begett sig in till stan för att hämta hem lite ved inför vargavintern som tydligen ska lamslå oss i år.
 
Jag sitter och njuter av tystnaden, av att kunna koka en kanna kaffe och faktiskt kunna dricka några koppar medan det fortfarande är varmt. Egentid då den är som mest uppsakttad, helt i sin enkelhet. Snart ska jag sätta igång och skala potatis och hacka soltorkade tomater men jag tror att jag drar på det ett tag till. Ska ha middag med fina vänner här ikväll. det ser vi fram emot!
 

Hemling

Vi rymde hemifrån och fraktade våra rumpor till Hemling i morse. Sixten har utforskat mormors butik och röjt runt i allt hos gammelmormor. Nu ser vi på film i väntan på att alla ska sluta jobba och göra oss sällskap.

Har begått ett enormt misstag idag, jag GLÖMDE Sixtens trogne vapendragare Mr Monkey hemma! Gruvar mig inför nattningen då Sixten prompt ska somna med sin bästis mot sin högra kind. Blir till att busa hej vilt ikväll så han slocknar ögona bums av ren utmattning :p

 

 

 

Den hittade hit!

Ja då kör vi! Jag och Sixten dansar vår sedvanliga gjädjedans, en omgång cha-cha-cha, vi slår klackarna i taket och avslutar så klart med en schottis! Fronten är på plats, den hamnade inte i Duved så nu är ett ett problem ur världen! :)

Nu har vi dock en hel tvbänk utan front och hyllor liggandes i hallen då dom skickade en hel bänk och inte bara fronten som de sa, någon som är sugen på en bänk utan alla delar? ;)

Morgonmys

Sixten och jag sitter och äter frukost, det är så mysigt nu när det är det är vitt ute. Snön ligger fortfarande som ett perfekt täcke utav glasyr, utan fotspår och gula pölar av hund kiss! Åter igen sitter vi och väntar på fronten, blir inte ett dugg förvånad om dom ringer och säger att den hamnat på Sågvägen i Duved. Mm sågvägen finns där med så jag hoppas att den slutligen kan hitta rätt!

Sixten fick en smärre chock igår, jag tvättade Apan i tvättmaskinen! Sixten stod lojalt vid sin väns sida under den blöta och omtumlande behandlingen. Han vinkade och hoade om vartannat för att få kontakt med sin älskade genom glaset. Ren blev han och lika älskad som alltid trots en betydligt behagligare odör! Han luktade bokstavligt talat Apa!!

!!!

Tänkte ge mig på ett tips från coachen! Handla aldrig ifrån Trademax! Fronten den lyser fortfarande med sin frånvaro, varför? Jo den hamnade på Tomtebo(!) trots flera mail och samtal om att vi flyttat och bytt adress. Dom har bara gett oss en himla massa problem, massvis med telefonsamtal, mail skickande, ödslad tid och ett oproffsigt bemötande. Är så less på detta, idag har jag fått ringa fram och tillbaka till DHL och Trademax för att försöka fixa hit den i stället men det slutar nog med att vi får fara och hämta den på DHL... Jag kokar!

Alla dessa Julklappar!!

Känner att jag ligger kraftigt efter då jag pratar med min omgivning, vi har flera kartonger fulla med julklappar i gästrummet men inte en enda har vi köpt eller ska ge bort! Svärmor har skickat dem inför jul som vi ska fira här hemma hos oss :) 
 
Vi har inte köpt en enda julklapp än så länge eller nä nu ljög jag, jag har faktiskt skickat efter en klapp alldeles nyss till Hans men det är också den enda, på grund av lång leveranstid kanske det till och med får bli en nyårspresent. Tror att vi måste lägga in en högre växel så det inte blir som de senaste åren, panik shopping dan innan dopparedan och då alla de bra sakerna redan är slutsålda. Jag har noll fantasi när det kommer till julklapps inköp, tur Sixten är så liten än att det i stort sett räcker med att slå in en tom kartong eftersom att det är pappret och snörena som är det roligaste. Värre blir det om några år när han blir kräsen och avundsjuk på klasskompisarnas splitternya prylar. 
 
Sitter fortfarande och väntar på DHL som skulle ha varit här för över två timmar sedan tur vi inte har någon tid att passa idag. 

God morgon!

Sitter och väntar på fronten till vår tvbänk som är typ två månader försenad, är denna också skadad ja då blir hela möbeln kaffeved!

Ikväll ska jag få lite egentid! Äntligen, har i stort sett bara varit på affärn helt själv utan karl och barn sedan den natten när vattnet gick för över ett år sedan. Har annars alltid någon av dom inom en radie på tre meter. Ska på bio, njuta av varje sekund och inte skynda mig hem efteråt ;)

I helgen hann vi med ett besök hos farmor och farfar där farbror med familj också var på besök! Fick äntligen träffa min söta kusin Disa igen :)

I mitt vinterland

Lek, bus och snö sög musten ur vårt charmtroll ikväll, han slocknade i soffan vilket han inte gjort sen han var typ tre månader! :)

 

 

 

Oväder!

Har packat in hela familjen i bilen för att bege oss till Paradisbadet för lek och bus med Sixten. Tyvärr har vi inte vädergudarna på vår sida, de måste ha vaknat upp fyllesjuka och bestämt sig för kräka galla över oss alla idag. Snö, snö och åter snö! Vi kör i blindo och hoppas på det bästa..

Sixten Och Jag

Sixten kom och fyllde våra dagar med stoj, skratt, gråt, lek och framför allt lycka i oktober 2011. Sen dess har ingenting varit sig likt, höga klackar har bytts ut till sneakers, ett glas vin har i stället blivit litervis med kaffe och sovmornar har kommit att bli vaknätter. Men inget ont som inte för något gott med sig, vi har välsignats med ett underbart litet busfrö som är här för att stanna!

RSS 2.0