Julkalendern

Första december imorn och vad innebär det? Jo Julkalendern! Mysteriet på Greveholm har varit min absoluta favorit kalender tillsammans med Pelle Svanslös.Tyvärr har jag inget större tålamod när det kommer till det långdragna upplägget en kvart varje dag, man hinner ju knappt gona ner sig i soffan innan det är slut. Slår därför ett slag för boxen som kommer ut efter jul så man kan mysa en heldag framför tvn och ta igen sig efter julstressen.

Känner ändå inte att det var så fasligt många år sedan vi fick träffa spökena på Greveholm sist men hör och häpna, det var 16(!) år sen. Jag hade för mig att jag gick på högstadiet i alla fall när den gick sist men jag var bara sju år och hade gått min första termin i ettan :p

Snart advent :)

Efter en lång dag i stan fick jag en rejäl dos med energi efter middagen. Har adventstädat huset tillsammans med damsugsälskaren McBlixten, så här gick det undan :) Nu skiner både toalett och golv! Har dock en föraning av att det räcker med att Sixten vaknar imorn så ligger det bilar och klossar över allt igen.

Har äntligen fått hem min ljusstake, den lyser så fint :) Efter dagens bravader, ligger jag utslagen i soffan och Alice ligger på hennes nya favoritplats och snarkar :p

 

 

I Backspegeln igen...

Vi lever alla med föreställningar om hur saker och ting ska vara eller i alla fall hur saker och ting bör vara. Vi har minnen som vi lever med och uppskattar, men hur mycket av det där minnet har vi egentligen förvrängt till någonting vi vill att att det ska vara. Ordväxlingar som just växlar upp och blir något annat, stunder man tänker tillbaka på och där man bara ser ett rosa skimmer över en situation som i självaverket inte var så jäkla puttinuttig. Just den stunden var i egentligen ett ögonblick där ett förhållande tog slut eller en vänskap bröts. Man lägger till detaljer med tiden, "ja, men vi skiljdes som vänner utan agg" eller "vi hade glidit ifrån varandra under en längre tid så det spelar inte någon större roll".. Klart som fasen att vi inte skiljdes som vänner, vi har aldrig kunnat vistas i samma rum sen dess. Att man glider ifrån varandra med tiden tyder för mig på prioriteringar och på saker som legat och skavt under en längre tid tills det till slut inte är värt att lägga ner den energin situationen kräver. Men självklart spelar det roll, för mig bli det ett misslyckande. Idag kan jag dock se tillbaka på dessa situationer men ett leende på läpparna, förmodligen kan jag göra detta för att det jag inte riktigt minns vad som faktiskt hände. Men det där med att förvränga ett minne till någonting rosenrött och fantastiskt kanske är en skyddsmekanism för att man ska orka gå vidare, orka blicka framåt och ta tag i livet med förnyade krafter.
 
Satt och gick igenom ännu lite mer bilder nu på morgonen, hittade några på mig samma vecka som Sixten föddes. Samma sak där! Jag minns hur jag kände mig och hur jag såg ut, jag mådde finemang och magen den var inte så fruktansvärt stor, jag hade haft tur som hade välsignats men en relativt liten mage. Jag kunde till och med fortfarande ha mina vanliga tröjor. Haha tjena! Höll på att sätta kaffet i halsen när bilderna laddades upp, nu har jag verkligen fått svart på vitt hur lätt det är att förvränga ett minne till någonting så mycket puttinuttigare än det faktiska. Bilderna gav mig en förnyad verklighetsuppfattning, ständiga toalett besök, andnöd och än vad man tog sig för var magen i vägen. Kom nu ihåg att jag var tvungen att lägga upp magen på diskbänken när jag skulle diska :P "Hade haft tur som hade välsignats men en relativt liten mage" Haha får nog ta tillbaka det, magen ser ut att tillhöra en proppmätt valross som precis är på väg att explodera.  
 
 
 
 
 
 

Lill lördag?

Eller visst är det onsdag idag? Man blir totalt dagvill när man går hemma så här! Vi hat trotsat blåst och några minusgrader och begett oss ut på en liten tripp med Alice idag. Sixten letade efter nedförsbackar som han kunde springa nerför och gapskrattade varje gång han föll omkull i backens slut :p Han sover nu så jag har passat på att pyssla ihop ett litet bord till gungstolarna vid brasan :)
 
 
 

I Backspegeln

Hittade ett gammalt usb-minne med massvis av bilder från gymnasiet och åren direkt efter. Jösses vad mycket jag har glömt fester, människor och ögonblick. Man blir lite nostalgisk när man sitter och går igenom alla bilder både på gott och ont. På massvis av bilderna slår tanken "hur tänkte jag nu" till som en käftsmäll, kläder och miner som inte direkt är smickrande byter av varandra. Andra iakktagelser är vädret, somrarna såg så himla mycket varmare och finare ut bara för några år sedan. 
 
Jag skäms och gläds om vartannat samtidigt som en enorm saknad uppstår till alla de man tappat kontakten med, de som var ett stående inslag i min vardag för bara ett par år sedan. Bilden nedan är en bild som följt med mig ända sen just den kvällen och varje gång jag ser den ler jag, saknar och minns. Jäklar vilken rolig sommar detta var, En repris tack!! Frida bilden får du bju på ;) 
 
 

 
 
 

Julen den kommer hopp tralalala!

Nu är det jul här i vårt hus. Adventsstjärnor har åkt upp och adventsgranen har preppats, lite tidigt än men då vi inte har en tillstymmelse av snö måste julkänslan bearbetas desto mer! Detta toppas med julbord i afton :)

Försovnigsstress

Idag är vi uppe med tuppen! Sixten ska på sjukan och kolla upp hörseln så vi beger oss snart in till stan, hatar E4n när det är mörkt och blött ute det är som att köra med slutna ögon!

Vi har fullt upp idag, känner du igen känslan när du försovit dig till något viktigt. Hjärtat rusar och man mår i det närmsta fysiskt dåligt, stressen har tagit över varenda liten vrå i kropp och knopp. Ungefär så känner jag idag men vet inte varför, har inte försovit mig och är egentligen inte speciellt stressad. Kan man påverkas så kraftigt av någonting man drömt under natten?

Haha vet inte riktigt om jag borde säga det här men jag drömde att jag kom försent till min egen begravning, vilket ledde till denna "försovningsstress" för mig som låg död nere i kistan, stressen satte igång mitt hjärta igen och när jag väl anlände på tok försent till kyrkan, ja då klev jag helt sonika upp ur kistan och bad alla om ursäkt för den sena ankomsten :p

Humm drömtydning någon?

Alldeles själva...

Ikväll är jag gräsänka, Hans är iväg på kurs så i natt blir vi helt själva, är lite lätt panikslagen. Känner mig inte riktigt bekväm med att sova här själv än, synd Sixten inte var 18 år äldre och kunde vaka över sin mor :p Tur att vi i alla fall har Alice som vaktar, trots att hon troligtvis skulle bli överlycklig om hon fick besök mitt i natten. Knasigare hund får man leta efter!

Sover nog med telefonen i näven i natt och alla program på tv som har med andar och brottsplatser att göra går kraftigt bort!

Beroende!

Kunde inte låta bli att pyssla lite i dag med, det har utvecklats ett pockande beroende! Hade kvar av överkastet jag använde mig av då jag gjorde taklampan i vardagsrummet så jag gjorde en plafond till hallen av det :) Så nu har vi två matchande lampor. Hallen fick en mysigare intryck nu när vi har en ordentlig lampa och inte bara en glödlampa hängandes i en trasslig sladd!

Ikväll har det inte bara varit jag som varit i byggare tagen, Sixten har byggt sitt första torn ikväll, koncentrerat och målinriktat hade han till slut fått ihop de klossar han valt ut :)

Här kommer Sixtenboy

Gårdagen gick åt att pyssla med "kontoret" har gjort det mer funktionsdugligt med anslagstavla och en vägg där vi kan hänga upp kallelser mm. Sydde även nya gardiner då Hans jämrat sig länge nog över de som hängde där innan.
 
Denna dag spenderar vi i stället åt att sjunga "Här kommer Sixtenboy hojhoj cyklar på morsans hoj, ojoj! Med vinden i håret och Alice i spåret, ja här kommer Sixtenboy, hojhoj!" och leka kurragömma. Det blåser storm utanför fönsteren så med andra ord, någon utelek lyxar vi inte till det med idag. Tur för mig att McBlixten blir road av det lilla så någon större anstängning behövs inte på lekfronen för att han ska tjuta av skratt. 
 
 

Tisdag

I dagarna är det tre år sen jag och Hans träffades. Otroligt hur fort åren springer en förbi, lillen blir bara större och större. Dessutom väller brev om pensionsfonder in. Vaknade visst med en dos åldersnoja idag.

Någon där?

Jag har gjort någonting idag som jag inte gjort på väldigt väldigt läge. Det kändes konstig men betryggande på samma gång. Blundade, knäppte mina händer och bad. Jag har inte bett en bön på åratal, dels för att jag inte tror på gud och dels för att jag aldrig fått mina böner besvarande. Men vid desperata stunder krävs desperata försök, man vet ju aldrig det kanske är någon med en gnutta makt och med ett gott öga till mig som lyssnade. Håller tummarna och låter tiden utvisa om det gav någon verkan.

Film

Både jag och Sixten är trötta idag, Sixten snubblar fram och slår sig hela tiden så nu har vi slagit oss ner för att titta på Sixtens nya favoriter Vi på saltkråkan. Han kan sitta pall hur länge som helst bara man slår på en Astrid Lindgren film :) Skönt att ha finner ro att sitta en stund och ta igen sig!

Hipp hipp hurra!

18 november idag, det är inte vilken dag som helst! Det är minsting syrrans födelsedag, tråkigt att vi inte hade möjlighet att fira tillsammans med dig idag men jag hoppas du haft en toppen dag med övrig familj!
 
  

Hallen

Nu har jag fått hallen färdig eller nästan i alla fall, hylla och krokar är på plats efter att mr "jag gör det imorgon" fått tummen ur :p Har fortfarande inte hittat några förvaringskorgar som passar till stringhyllan men få fara på jakt i veckan. Mitt stora dilemma är belysning, har fruktansvärt svårt att hitta lampor jag tycker om, är inte så förtjust i spottar vilket dock min sambo är så att kompromissa med honom om något annat är en svårt match. 
 
Idag har vi fullt upp, hemmapyssel på morgonen, födelsedagsfika mitt på dagen och besök hos morfar på NUS på eftermiddan. Igår när vi kom hem ifrån staden fick vi mycket oväntat besök! Mormor, moster och kusiner stannade till efter att de hälsat på morfar. Kul att mormor fick komma hit och se hur vi har fått det :) 
 
 
 
 
 

Lördag kväll

Hans och jag sitter och myser med popcorn och julmust, såg precis när en ung tjej med två barn vann 1,2 miljoner plus en nu BMW. Blir lycklig i hela kroppen då någon som verkligen är värd pengarna vinner, blir lika bitter varje gång en 85 taggare vinner massa miljoner på Triss. Kalla mig trångsynt men vad ska dom hinna göra med pengarna? Köpa en pimpad rullator med kromat chassi, skivbromsar, gps och xenon lysen? Nä det är så himla mycket roligare när någon som är mitt uppe i livet vinner och kan göra njuta av dom.


Nu blir det Magnus Uggla, känner hur partytarmen börjar rycka.. Lite vin och trevligt sällskap skulle inte suttit helt fel! Missförstå mig rätt Hans är också ett trevligt sällskap men några vintankade, fnittriga väninnor hade toppat kvällen :)

Gästrummet!

Idag har jag och Sixten ängat oss åt gästrummet, har inte fått upp någonting på väggarna där inne så det kändes kallt och ovälkomnande men nu har vi pysslat. Har borrat,demolerat, målat, mätt, spikat och monterat. Vårt projekt idag har varit Opration: Klädnypa! Har massa gamla bilder ifrån Nordens Flora som inte passar i några ramar då formatet är udda, men nu har jag fått upp tolv av dom på väggen i alla fall :) Är tveksam över vad Hans kommer att tycka om massa klänypor i stället för ramar men nu sitter dom där och det blev precis som jag tänkt mig! Praktiskt är det också då man snabbt och smidigt bara kan byta ut bilderna när man lessnat på dom.
 
 
 
 
Begrep inte varför alla bilder plötsligt blivit suddiga, upptäkte nu tungavtryck på linsen så nu jag har alltså både hittat orsaken och boven, en liten tunga, en liten bov, Orkanen McBlixten har dragit fram igen! 

Tisdag på en fredag?

Eftersom att Hans varit hemma ända tills igår har jag tisdag idag, känns jätte konstigt att det är fredag redan men det är bara att tacka. Ikväll ska vi slutligen ta tag i hallen som föll i glömska då Hans blev sjuk, så lite över en vecka efter planerat kommer den bli klar :) Nästa gång ni kommer och hälsar på behöver ni inte gå igenom vår röriga groventré!

Oron bara byter skepnad just nu, från att ha varit orolig över matten till vad som egentligen ska hända efter årsskiftet, kommer jag komma in på skolan, kommer jag hitta något jobb och hur kommer det funka för Sixten på dagis? Att man aldrig bara kan få vara och njuta av tillvaron, denna ständiga oro gör mig gråhårig!

Tvrummet!

Ikväll har vi pysslat och donat så svetten lackat, både hyllor och lampor har åkt upp. Min hemmasnickrade lampa passade förträffligt, är riktigt belåten med hur tvrummet tagit from. Måste in till stan och inhandla lite blommor sen är vi i hamn även här :) Mitt stora dilmemma är vad vi ska kunna ha i frönstren utan att Sixten drar fram som en orkan och river ner allt på golven, det tåls att tänkas på ett slag.  Det blev i alla fall riktigt mysigt!!  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En låååång natt

Varken jag eller Hans är några fotbollsfanatiker men vi såg lite av invigningen av nationalarenan igår innan Grey's, kunde knappt hålla ögonen öppna så ja gick och la mig vid tio när det slutade men Hans slog över på 4an igen och såg klart matchen.

Jag hann bara lägga huvudet på kudden så slocknade jag. Vaknade dock med ett ryck ett antal gånger inatt och det berodde inte bara på Sixtens pockande på uppmärksamhet, första gången var när Hans skrek så det ekade i hela huset "VA GÖR HAN! VAD GÖR HAN!!!!" Om och om igen i typ fem minuter, Zlatan satte fjärde målet men i mina öron lät det som att någon dött! Han kommer inspringandes i sovrummet och berättar i detalj vad som just hänt, jag mumlade nånting och drog täcket över huvudet. Hade det varit jag som skrikit så huset skakat och sedan kommit inspringandes så när han sov då hade jag fått spendera min natt på soffan. Lustigt det där hur mycket var och ens sömn är värd..

Nästa gång jag vaknade med ett ryck var runt halv två i natt, hör klart och tydligt hur någon knackar på fönstret i sovrummet men varken Hans eller Alice (som vanligtvis reagerar på allt) hör någonting. Vet i tusan vad det var men rädd blev jag, mumlade någonting och drog täcket över huvudet igen.

Just nu känns det som att jag inte sovit en blund inatt och kan inte slutat tänka på det där knackandet, vad var det?!

Soffan!

Nu har vår soffa kommit hem :) Den är underbart mjuk och skön! Kommer att inviga den framför Grey's ikväll med Brie ost och julmust hoppas bara att jag håller mig vaken :p

Jippi

Bullarna blev supergoda och vissa blev superstora! På så sätt behövde jag inte ha kökstjänst hela kvällen ;)

Sitter och mumsar på två bullar stora som butterkakor :p Grabbarna grus sover så jag får festa på dessa för mig själv. Tidigare ikväll har jag fått genomgå min sedvanliga ritual när något underbart hänt, har med andra ord dansat cha-cha-cha, slagit klackarna i taket och avslutat med en schottis! Klarade Matte kursen idag så jag får unna mig en himla massa kolhydrater UTAN dåligt samvete ;)

Bullbak pågår!

Tre bunkar fulla med deg står och gonar till sig, har en känsla av att jag kommer stå och snurra bullar långt in på småtimmarna! Kanske inte det bästa görat när man är mindre kry men tänkte passa på nu när Hans är hemma och kan hålla ett vakande öga på vårt yrväder.

Alla som är sugna på vaniljsnurror är hjärtligt välkomma till vår boning, vi kommer kunna fö hela bygden ett par veckor framöver. Värst är att jag lever med någon som älskar att okynnes äta, får nog sätta hänglås på skåpen!

Sixtens nya nöje

Sixtens nya nöje är att slita ut alla mina kläder ur garderoben och sen gå runt med dem ett plagg i taget över huvudet. Igår gick han in i väggen två gånger på grund av en tjocktröja som han hade över huvudet. Idag har han sprungit runt med min blus runt halsen och är hur nöjd som helst. Vi kanske har en lite transa under uppväxt här hemma, inte mig emot, han klär i rosa och aprikos ;p

Burrr

Har tre tröjor, underställ och kofta på mig trots det vibrerar jag likt en padda vid ett markarbete, har feber! Hatar att vara förkyld det tar en evighet innan man är riktigt frisk. Har hellre tre dagars kraftig magsjuka än detta. Har räknat sista kapitlet idag för imorn har jag sista provet på kursen! Äntligen, hoppas på det bästa :)

Hans håller på att baka kuckelemuck medicin åt oss, han ska baka chokladbollar och mitt bland alla recept hittade han ett på fördomsfria negerbollar. Ja, gissa gissa vilket recept han valde.. Vår afton kommer alltså att gå i sjukdomens och fördomsfrihetens tecken!

 

Sjukstuga och dåligt väder

Vaknade imorse och hela familjen är knöl, Sixtens förkylning är värre. Han har troligtvis smittat både mig och Hans, vi är numera tre trötta, slitna, snoriga och ofräscha zombies. Vädret hjälper inte direkt till, kallt och grått. Man känner efter lite extra mycket och blir plötsligt dödssjuk! Tror att vi ska kurera oss i bastun när Sixten tar sin tupplur.

Hemling!

Nu har vi landat i Hemling, tror minsann att det blir att premiära mamma och pappas nya relax ihelgen, stora julbadet får nog genomföras just här :)

Framför brasan

Mys framför brasan med pappa, Sixten älskar att sitta och gunga i stolen och titta på när lågorna dansar!

Vad förse går i mitt huvud?

Blir matt på mig själv! Jag har verkligen ingen koll på någonting varken här hemma eller när vi är på vift, borttappade vantar, mössor, börsar och mobiler, som tur är har jag fortfarande inte förlagt Sixten eller glömt honom i någon provhytt på H&M. Om jag plockar fram någonting är det totalt omöjlight för mig att lägga tillbaka sakerna på samma plats. Jag kan springa runt i en timme och leta Sixtens napphållare och när jag väl hittar den har den legat i min bakfika hela tiden.
 
Snälla säg att det finns en diagnos för detta? Eller går det möjligtvis att medicinera symptomen, virrig, släpphänt, glömsk, oorganiserad och totalt borttappad?! Mina kalla kaffekoppar står i varenda hörn i huset, Sixten fick nyss en helt orörd kopp med (kallt)kaffe över sig, durasellkaninen som vanligtvis går på högvarv här hemma än nu speedad och om möjligt ännu mer upp ivarv efter en minimal kallsup med kaffe. 
 
Hypnos eller trapi kanske skulle kunna vara en lösning på detta ohållbara leverne...  

Blöjrumpa och efterlängtad helg!

Här dansar vi som vanligt till Swedish house mafia på högsta volym, Sixten skakar blöjrumpa och headbangar för fullt i skrivandets stund. Farsdag i helgen det ska vi så klart fira, Sixten har laddat med paket till sin älskade far :) Imorgon åker vi ner till min mor och far, var länge sen sist så ett besök är verkligen på sin plats! Ska dessutom få äran att snusa på bebis imorn så denna helg kan inte bli annat än en tio poängrare!

Lättnad!

Har fått reda på resultatet på matteprovet, klarade det galant!! Känslan är obeskrivlig då jag fick ett kraftigt IG på denna kurs i gymnasiet och när dom nu desutom gjort om hela kusen så den är mer omfattande än tidigare. Så jäkla skönt! Det ska vi fira ikväll med nygräddad kladdkaka och sällskap :) Ett prov kvar sen är detta i land.
 
 
 

Hur hinner han med allt?

Nu vågar man inte ens gå på toa utan att stänga dörren efter sig. Är han inte på bordet i allrummet står han på köksbordet! Nån som har en sele med tillhörande väggfäste att låna ut? Han har blivit rabiat och jag fasar för den dagen han inser att han kan klättra upp för stuprännorna! Han är så jäkla snabb att det bara blir ett vitt sträck efter golvet när han far fram!

Myser

Alla i vår lilla familj sover, förutom jag. Jag ligger och kurar i soffan framför Twilight, jag är en riktig nörd har läst alla böckerna 5 gånger vardera och filmerna kan jag utantill.

Blir som pojkarna på skolgården när man var liten och allt handlade om Pokemon, BESATT är ordet! Får fjärilar i magen som påminner om en tonårsförälskelse, det är nästa pinsamt att erkänna men detta är verkligen en av mina laster!

Pysselstuga

Den bästa avkopplingen jag vet är att pyssla, det är andra ord det jag sysselsatt mig med i eftermiddag för att lugna ner nerverna efter dagens måsten. Håller på med en lampa till vardagsrummet, har inte hittat någon jag fastnat för så i stället för att lägga ut massa pengar på en lampa som jag ändå troligtvis vill byta ut om någon månad gör jag en egen. Fyndade ett handvirkat överkast i somras för en femtio lapp, det var dock till en 90s säng så i stället för att ligga och samla damm på en hylla får det nu samla damm hängandes ifrån taket :) Sitter och väntar på att tapetklistret ska torka så jag får smälla ballongen men det lär nog dröja till imorn.
 
Fyndade också en String hylla på samma loppis för en hundring men den var väldigt sliten, har syndat och målat på karmarna och fräschat upp hyllplanen men lite bets, den ska nu få agera hatthylla i vår hall som blir klar imorn! Nu äntligen behöver vi inte ta emot gästerna via groventrén som alltid är belamrad med tvätt och annat som man önskar kunde hitta tillbaka sina skåpar men icke. 
 

 
 
  
 

Hjälp!

Det känns som att alla Tokyos gator flyttat in i min mage och Niagrafallen har bytt postnummer till mina blodådror! Jag är så nervös att magen myllrar av orolighet och blodet strömmar genom kroppen på ett sätt som gör att jag känner hur de slår i fingertopparna, mitt hjärtat hörs seriöst utanför kroppen.

Drygt tre och en halv timme kvar innan proven börjar. Hatar när man verkligen måste prestera annars är det kört, klarar jag inte de två proven jag ska skriva idag är det bye bye för högskola i vår. Önskar verkligen att man hade varit lite mer aktiv i gymnasiet och klarat denna kursen redan då, det är så jäkla lätt att vara efterklok!

Efterlysning

Då vi inte haft varken någon dator eller internet innan i fredags kommer Sixtens födelsedagsannonser in i tidningarna först på Onsdag i TÅ/ÖA och Torsdag i VK. Då vi inte heller har tidningen sätter jag ut en efterlysning på dessa, klipp gärna ut dom till mig så vi kan spara dom i Sixtens album :)

5/11

Sitter i mörkret, Sixten sover och solen har gått ner. Orkar inte tända några lampor, har fått upp värmen i fårskinns plätten under rumpan vill inte att den ska gå förlorad. Varvar jobbsök med plugg två hopplösa fall i en smäll. Oj känner att mitt humör inte är på topp idag, min dåliga energi skulle kunna bränna hål på vilken trevlig stund som helst.. Skulle bara vilja kunna knäppa med fingrarna också är allt lika enkelt som när man bodde hemma hos mamma och pappa med en heltidstjänst. Familj, hus och utan arbete eller högskoleplats rimmar inte så bra, ber till gudarna att jag klarar provet imorn eller att nån bara kunde vara en ängel och knacka på dörren med ett jobb i julklapp.
 
 
 

Snark!

Min hjärna går på sparlåga, räknade till jag var spyfärdig igår kväll, har varit upp i stor sett hela natten med Sixten som vägrat sova och ville göra morgon kl 6. Hans ligger kvar i sängen, en hjord elefanter skulle kunna springa genom sovrummet och han skulle inte bry sig. Ibland önskar jag att jag kunde vara så men vem skulle då ta hand om Mcblixten?!

Är på benen men jag tror att jag är mer sovandes än vaken, skulle koka kaffe så ögonlocken inte känns som två betongsuggor och precis när jag ska sätta i sladden upptäcker jag att jag har vällingburken framme inte kaffet! Tror ärligt talat att inte ens 17 koppar kaffe denna morgon kommer få mig på banan igen...

God morgon!

Sixten fick en motorcykel då han fyllde år, ej en riktigt till sina fars stora förtret men en liten blå, gul och ostadig sak. När han fick den satte han sig på den och tippade in i diskmaskinen med huvudet före. Denna har stått i ett hörn sen dess och nu imorse när jag låg i sängen och läste tidningen började han tokgråta. Sprang upp i panik, tänkte att han trillat ner ifrån ett fönster eller stod på huvudet i leksakslådorna igen! Nä han hade dragit fram motorcykeln och satt faktiskt riktigt stadigt på den, problemet var att han inte vågade kliva av. Haha Äntligen ett ställe att sätta han på och jag vet att han sitter kvar, idag kanske jag lyckas gå på toan utan att han klättrar i vitrinskåpet och bygger bo i kaminen.

Sixten!

När vi bodde i lägenheten hade man alltid full koll på vad Sixten gjorde, vilket inte va så konstigt då vi bodde i en lägenhet som var lika stor som vårt allrum är nu :p

Nu där emot är det jäkligt svårt att hinna med alla hans upptåg! Det räcker att man väder ryggen till i fem sekunder så står han antingen i fönstret i tvrummet eller på tvbänken och slår med sin hammare på tvskärmen. Ett av hans dagliga nöjen är att riva ur alla mina kläder ur garderoben eller stoppa leksaker fulla toaletten, idag har han dessutom kommit på att man kan riva ut all ved och lägga dom som ett plockepinn över hela huset. Det är dock otroligt svårt att tillrättavisa honom då han blir så snopen när han blir påkommen, hans underläpp börjar darra samtidigt som han försöker flina. Haha är fruktansvärt svårt att hålla sig för skratt när han tar till den sidan.

Han har förvandlats till ett heltidsjobb med obekväma arbetstider! :p

Operation Bordsbygge

Operation Bordsbygge är slutfört! Äntligen har vi fått in bordet och stolarna är på plats, nu saknas bara en ljuskrona :) Bordet blev cirka 11 nyanser mörkare än vad jag hade velat men Hans måste ju också få bestämma någonting här hemma ;)

Idag borde jag räkna, räkna och räkna men med en busunge som springer runt är det i stort sett omöjligt. Sätter jag mig ner kommer han springandes och skrikandes på grund av uppmärksamhets behov och ska upp i knät. Prov på tisdag har 1,5 kapitel oräknat så en ångest och panik har stadigt börjat pocka sig på!

Sixten Och Jag

Sixten kom och fyllde våra dagar med stoj, skratt, gråt, lek och framför allt lycka i oktober 2011. Sen dess har ingenting varit sig likt, höga klackar har bytts ut till sneakers, ett glas vin har i stället blivit litervis med kaffe och sovmornar har kommit att bli vaknätter. Men inget ont som inte för något gott med sig, vi har välsignats med ett underbart litet busfrö som är här för att stanna!

RSS 2.0