Borta bra men hemma bäst

Är så underbart att vara hemma igen, få sova i sin egna säng och äta vid sitt eget bord. Det är lättare att ha koll på Sixten här då man ser honom överallt i hela lägenheten :p I lördags spenderades dagen på Nydala tillsammans med efterlängtade vänner :) Sixten grattade William på 1 årsdagen med en rutschkana vilket blev en uppskattad present hos den lille :) Grillning i underbart väder och prat med vin in på natten. Äntligen fick man lite sommarkänsla då vi kunde sitta ute utan att förvandlads till isskulpturer!

 

Igår tog vi en tur till burträsk för att titta på Västerbottensost, blev en mysig dag och grillning igen på kvällen med trevligt sällskap :) Om en månad åker vi till Gran Canaria tillsammans med Sixtens farmor och farfar, jag köpte därför igår en ny sulky som är smidigare att ta med på resan än vår Kronan. Så jobbigt när man beställer nåt på nätet man vi ju att varan ska stå utanför dörren samma sekund som man trycker på Godkänn :p Håller tummarna att den är lika bra i verkligheten som den lät i beskrivningen :)

Sista timmarna..

innan jag går på mammaledigt igen, längtar! Håller nu tummarna för vackert väder och en glá unge :) Sixten gick ordentligt för första gången i tisdag, han applåderade sig själv och skrattade högt.

Han är så go så det värker i hjärteroten! 4 timmar och några futtiga minuter kvar, räknar ner.. Umeå here we come!

Dagen efter dagen före

Trött, slut, öm i både nacke och lår var en riktigt lyckad kväll igår! Hade verkligen hur kul som helst! Massa dans, skratt och några futtiga plusgrader varmt resultarade i en oförglömlig kväll!  
 
 
Helt ärligt är jag så trött idag att jag har svårt att fokusera blicken på skärmen! Har även dragit på mig en förkylning som skulle kunna ta död på vilken karl som helst men det är bara att bita ihop och pallra sig upp på jobbet imorn ändå. Film väntar nu tillsammans med lillasyster, svåger och min älskade karl.   
 
 
 
 
Den gamla trakton var oss en trogen kavaljer under kvällens gång :)

Hemlingsdagen

En intensiv dag, mycket folk, mycket fisk och mycket trevligt väder trots blåst. 200 kilo röding fiskades upp på cirka tre timmar, roligt med så bra uppslutning! Nu blir det att gå hem för att svida om inför kvällens bravader. Logdans med Dj står på schemat! Ska blir riktigt roligt med många goda vänner, bekanta och ett åldersspann på 10 till 75 år! Ingen annanstans än på landsbygden kan man hitta en brakfest med en sådan blandning! Mysigt, trevligt och fantastiskt roligt! Förberedelserna är i full gång! Tältflytt på G utfall vädret skulle svika oss.

I väntans tider

Spenderar mina sista minuter på lunchen framför datorn, med en kopp kaffe och trevligt sällskap i form av kusin/kollega bakom ryggen fnissandes med munnen full av rostbiff!

 

Vi går i väntans tider jag och min lilla familj, förra året väntade vi på att Sixten skulle komma och förgylla vår vardag. Nu går vi runt och väntar på att få flytta in i vårt alldelens egna hus! Jag hatar hösten men ack vad jag längtar till denna höst! Första oktober bär flyttlassen av till Hörnefors. Känner mig som ett barn på julafton, vill köpa allt jag ser till huset vilket kommer att leda till att vår nuvarande lilla boning kommer att överbelamras av saker som vi egentligen inte har någon användning av just nu.

 

Jag längtar efter bagateller som att få putsa fönster, fylla upp ett fullstort kylskåp, baka bullar i mitt alldelens egna kök, kunna ha möjlighet att ta hem gäster som sover över och kunna vakna upp i mitt egna hem där alla vi fyra får plats att röra oss fritt! En gräsmatta, en altan, ett garage, bastu och kamin!

 

 

 

 

   Lycka när den är som störst!  

Suck!!

Tänkte att jag skulle vara duktig ikväll och måla mina pinnstolar vita efter en himla massa slipande, när jag äntligen var klar med första varvet på första stolen plockar jag bort efter mig. Samlar ihop slippapper, penslar och spackel det enda som återstår är att stänga locket på min nyinköpta hink med målarfärg och vad händer?! Jo! Hinken tippar och nu har mor och far ett vitt golv i tvättstugan, blir så förbannad! Att man inte duger till att göra någonting utan att någonting ska gå sönder eller gå på tok! Stänger dörren bakom mig och fyller en skål med färska jordgubbar och grädde. Det jag inte ser har inte hänt!

Ett obefintligt Internet och allt för många befintliga myggbett!

Har försökt att ladda upp bilder och inlägg flertalet gånger men efter att sidan laddat i 15 minuter plus har jag fått erkänna mig besegrad.
 
 
Befinner mig i urskogen där Internet är segare än gamla skumtomtar, och myggen är större än albatrosser. Man kan höra på flera hundra meters avstånd hur myggorna tar sats, vässar taggen, förbereder sig för landning för att sedan penetera min hud och suga mig tom på blod. Är förvånad över att jag fortfarande har några få centimetrar kvar på kroppen som är obesudlade av dessa små monster! Dom är ÖVERALLT och blidar svarta äckliga moln!  
 
 
Är inne på min andra arbetsvecka nu, tiden rullar på men aj va ovant det är att jobba och framför allt att vara utan Sixten. Känns hela tiden som att jag glömt nåt, först nu när jag verkligen har kommit ifrån som jag inser hur totalt uppslukad jag varit i allt som har med denne lille kille att göra. Han växer och växer, springer med sin gåvagn och står nu utan stöd, han blir så glad när han klarar av att stå själv. Han börjar tokskratta och tappar därefter balansen men är inte bitter för det, upp igen och blir om än lyckligare.
 
 
Borta bra men hemma bäst, imorn vänder vi kosan hem mot Umeå för en snabb visit. Längtar efter att bara vara hemma och få sova i min egen säng men kl 16 ska jag infinna mig på jobbet igen så blir inget av de.. 
 
 
 
Sixten tog ett svalkande bad här om dagen i sin nya gigantiska pool :P haha
 

Sixten Och Jag

Sixten kom och fyllde våra dagar med stoj, skratt, gråt, lek och framför allt lycka i oktober 2011. Sen dess har ingenting varit sig likt, höga klackar har bytts ut till sneakers, ett glas vin har i stället blivit litervis med kaffe och sovmornar har kommit att bli vaknätter. Men inget ont som inte för något gott med sig, vi har välsignats med ett underbart litet busfrö som är här för att stanna!

RSS 2.0