Glad Påsk!

Hoppas alla får en riktigt fin påsk med fint väder och trevligt sällskap! Vi har fått planera om vår helg då Mc Blixten åkt på högfeber med spyor till plusmeny :/

Nya knoppar

Projekt nr 3 avklarat, eller projekt kanske man inte kan kalla det då det bara tog 5 minuter att fixa :p Knopparna på Sixtens leksakshylla var riktigt tråkiga, 4 stycken djungeldjur fick sig ett hål i magen så jag kunde skruva fast dom som knoppar ist :)

Ännu en lampa :)

Har ägnat hela kvällen åt projekt nr 2 denna vecka :) Ännu en lampa men den här gången till vardagsrummet. En gammal glasflaska, en virkad duk och en lamphållare senare, varde ljus!

Jippi!

Fick tillbaka Tentan igår, tänkte eftersom att jag gnällde så mycket om den när den skulle göras kanske jag måste uppdatera er om hur det gick... Och det gick utmärkt :) Så skönt, nu är Moas dop ur farozonen då omtentan var precis samtidigt, Lättnad! Nu kan jag ta fira påsk utan mörka moln och blixtnedslag :)

God morgon!

Har ägnat mig åt lite terapi, luktat på tulpaner och pysslat. Vilket fungerar utmärkt för mig efter några tunga veckor.. Har tre projekt till på g, två hoppas jag bli klara med ikväll :)

Gjorde en lampa igår kväll jag tror kommer få hamna inne hos Sixten :) Hans tyckte den var jätte ful, jag förstår honom men vänder dövörat till :P "Dig går det inte att lämna ensam hemma, Carro nästa gång jag åker på hockey får ni följa med allihop!" haha.

Det roliga med barnrum är att man kan ösa på med allt tokigt och likt och det spelar liksom igen roll, Sixten diggar den dessutom. Imorse när han vakna sprang han fram till lampan och stog och tittade på den hur länge som hellst när den lyste i taket :p

 

God afton!

Har varken funnits tid eller ork att uppdatera här på sistone, negativ energi på skolan urholkar all energi jag har att erbjuda. Förhoppningsvis kommer det bli en ändring på detta inom kort men mina batterier är vilket fall som helst urladdade och återhämtandet varar väl till påska.. På återseende!

20 Mars

Vi börjar dagen med att gratulera Sixtens äldsta moster Elin på 22 årsdagen <3 Hoppas du får en toppen dag!
Här får du lite information om din stora dag, är kanske ingen solskenshistiora i historisk mening men det får din födelsedag väga upp ;)
 
1995 -  En religiös domedagssekt släpper ut giftgas i Tokyos tunnelbana. 10 människor dödas och 4.700 skadas.
 
1991
Den här dagen föds Elin Johansson, en svensk som vet vad hon vill och kunde lätt blandas ihop med Lotta på Bråkmakargatan i tidig ålder!
 
1957 -  Den här dagen föds Joakim Thåström, svensk punk- och rockikon. Gitarrist och rocksångare.
 
1868 -  Jesse James och hans gäng rånar en bank i Russelville på $14,000.
 
1600 Linköpings blodbad äger rum. Efter en avtalsvidrig rättegång halshöggs fyra rådsherrar och en överste som varit på kung Sigismunds sida vid Stångebroslaget. Slagets segerherre, hertig Karl (senare Karl IX), hade garanterat en opartisk domstol men agerade själv åklagare gentemot sina politiska motståndare.
 
 
Haha Amanda du fick också följa med på ett hörn ;)
 
 

Tenta igen..

Tenta idag igen, hemtenta denna gång. Beger mig snart in till stan för att möta upp några klasskompisar och för att inhandla nödvändig litteratur till tentan, det är inte billigt att plugga! Synd att inte kursböckerna inkluderas i bokrean. Kallt är det idag också, snart är det april och vi har kyla som i december. Vill glida runt i skinnjacka, Converse och solglasögon men det får nog vänta längre än vanligt i år..
Önska mig lycka till idag :)

Söndag

Efter gårdag med massor av trevliga inslag, bland annat besök hos mormor och morfar :) Tillbringar vi denna dag hemma, blir nog en riktig kojdag då det är supertråkigt väder ute, det snöar och blåser..

Sixten har hållit oss vakna sen klockan fem så det blir en storkonsumtion av kaffe idag för att orka med, det finns ingen hejd på honom. Fullgas hela dagen utan avbrott, man har verkligen vant av sig fort med att ha han hemma hela dagarna nu sen han började på dagis! :p

 

I väntans tider

Sitter i min ensamhet och väntar på tåget, pluggar och njuter av solen. Det är helt underbart ute solen värmer men det är ändå krispigt på marken, riktigt påskväder. Hoppas att det är så här på påsk!

Har inga planer för kvällen, tidigare kunde jag få panik av att inte ha någonting att göra på helgen men nu är det en lyx. En lyx att bara kunna vara, andas och suga in alla Sixten upptåg. Imorn bär det i och för sig av emot mina hemtrakter för bebismys och kvalitetstid med min mormor och morfar som vi inte träffat på evigheter men det är ändå inga krav eller måsten som spökar.

Vårsolen ger verkligen av sig en speciell värme som man inte får uppleva annars på året.

God morgon!

Snart bär det av emot dagis, förlåt föris heter det ju nu, vana! Snart bär det av emot föris, inställda tåg och skola! Men först känner vi lugnet tillsammans med de på Saltkråkan :) Vi har 20 minus ute i dag så jag gruvar mig för att snart ge mig iväg och lämna en varm filt bakom mig!

Köksplaner

Jag har oturligt nog tjärat ner mig i renoveringsträsket, vill göra om köket utan att vi ska behöva göra av med en förmögenhet på nya köksskåp och stommar. Tanken när vi flyttade in var att göra om hela planlösningen men nu när vi bott ett tag lider jag inte av att det planerat som det är.

Nya luckor eller att måla om de vi redan har så de blir fräschare och bara byta knoppar skulle bli nog så bra. Jag vill bryta bort det hemska svarta kaklet och sätta dit en Josef Frank tapet ist med en skyddande glasskiva. Slita ut den fruktansvärda mattan som framkallar migrän och lägga in ett ljust rutigt golv, måla väggarna vita, byta bänkskivan och sätta in en porslinsho. Skulle vilja ha glasdörrar på skafferit och massa fina förvaringsburkar.

Många önskemål men det ger vilja och motivation att spara, ett mål att uppnå. Har dock ett ännu större problem än sparandet, jag har ju en klar bild av vad jag vill ha men den överensstämmer inte med min älskade sambos bild, skulle vi mötas på halva vägen i en kompromiss skulle det se ut som två kök som frontalkrockat längs E4n.

 

Dessvärre har han dessutom kommit på att vi bara måste ha en friggebod ute på gården, tro vad han har tänkt att vi måste förvara där i sommar då vi har en stort garage som gapar tomt. Ja ni förstår drömmar och mål är inte alltid gemensamma eller mot samma riktning men det är väl också det som är charmen med att väjla att dela sitt liv med någon! :) 

 

Förstår ni min tanke med köket och vad jag vill uppnå? Jag tror att det skulle bli jätte bra och passa in både i huset och med de möbler vi redan har alldelens utmärkt :)

Myror i fingrarna!

Jag har sån lust att pyssla, sy och renovera gamla loppisfynd! Nu vill jag att sommaren ska komma och med det givetvis loppistider! Har så många idéer och tankar på vad jag ska gå loss på när tillfälle ges.
 
Mina stora förhoppningar i sommar är att jag styper i några Gustavsberg tallrikar i serien Berså samt tallrikar och fat ifrån Marianne Westmans Picknick serie. Dock har de kommit att bli i prisklass med en mindre investering, jag kommer att få besöka en hel del bonnauktioner för att ha möjlighet att göra några fynd. Vet i alla fall exakt vars och vad jag ska ha dom till, falkögonen har därför redan nu aktiverats :)
 
Har också en dröm om att hitta Mariannes kryddburkar Arom i en komplett serie med massa härliga färger men att hitta en utan nagg, försvunna lock och utan att någon burk är utbytt tycks vara ett omöjligt uppdrag. Får nog fortsätta drömma..
 
                                                                          Bild: letaretro.se
 

Lycka! :)

Födelsedag

Så var man ett år äldre, ett år visare ;) Gårdagen firades med familj och idag har vi haft besök av vänner :) Har fått massa fina tulpaner som jag älskar, de smyckar nu bord och skänkar lite här och var, underbart!  Att fylla år är ungefär som jul, det var mycket mer speciellt när man var liten så det är så himla kul att man nu har Sixten som så man får uppleva de studerna igen genom honom! :)
 
Tack allihop för fina presenter och trevligt sällskap <3
 
 
Sixten premiärade regnkläderna med morfar, i minus grader så de kom inte riktigt till sin fulla rätt :P
 
Och han visade mig hur man går till väga när man öppnar paket :)
 
 
 

Tårtkalas

Snart dundrar familjen in för att fika och umgås ett slag, firar min födelsedag en dag tidigt i år då det är lättsammare att samla alla på helgen. Tårtan ska snart garneras och kaffet ska kokas, är det någon som känner sig extra fikasugen på idag vet ni vars ni ska vända er ;)

Trevlig dag på er!

Tårtkalas

Snart dundrar familjen in för att fika och umgås ett slag, firar min födelsedag en dag tidigt i år då det är lättsammare att samla alla på helgen. Tårtan ska snart garneras och kaffet ska kokas, är det någon som känner sig extra fikasugen på idag vet ni vars ni ska vända er ;)

Trevlig dag på er!

Melodifestival

Melodifestival final, något måste man ju roa sig med då bidragen är bristfälliga i vårt tycke..

 

Jessica, även om ni inte är här med oss ikväll är ni det på sätt och vis ändå. Blev lat och skippade middan, ist åt vi en tallrik med bacon lindade oliver så ni finns med oss ;) haha

Usch!

Är sjukt nervös, det kryper i kroppen, håller på att kissa på mig och får lust att kräkas om vartannat, det känns som att jag precis vaknat upp efter en riktigt hejdlös krogkväll, herregud jag måste lugna ner mig! Försöker intala mig själv att jag ska göra så gott jag kan men när så gott jag kan inte alltid överensstämmer med mina egentliga förväntningar på mig själv blir jag så här totalt paralyserad och vankar runt som en zombie men kraftig bakfylla!

Håll tummar och tår för mig!

Spindelmannen!

Vi har ett dilemma, Sixten har börjat ge sig på att klättra ur spjälsängen på allvar! Hela veckan har vi möts av en liten spindelman som hängt upp och ner på sängens utsida och som hållit sig fast för brinnande livet, det är inte ens säkert att han skriker när han gör det så man förstår vad han sysslar. Man kan kan komma in och han hänger där helt tyst och bara gud vet hur länge han kämpat då!

Känns tidigt att köpa en barnsäng, när han vaknar på natten kommer vi ha han springandes och klättrades över allt i huset. Vi skulle i och för sig kunna köpa en grind och sätta in till hans rum men det känns som att man har honom i en hundgård då.. Vi har lagt ut madrasser på golvet så ramlar han landar han iaf mjukt.. Att låta honom falla för att han ska lära sig är ingen idé, har försökt med den strategin tidigare utan resultat.


Ja jag är villrådig!

Tenta

Är det någon som vet vars man kan inhandla motivation på konserver? Känner att jag är i behov att bygga upp ett helt magasin, så jag kan plocka fram en konserv vid lämpliga tillfällen! Är så förskräckligt trött, har ont i huvudet och min inflammerade axel stör min koncentration. Kan inte röra armen då jag suttit och skrivit ett tag, försöker nu spara på krutet tills på fredag när det är tenta och massa skrivande.

 

Fick problem med axeln efter en sex timmars tenta för två år sen och det har fortfarande inte gett med sig trots visiter hos sjukgymnast.. Studier är inte bara upplysande, de är dessutom fysiskt farliga :p

 

Är expert på att stressa upp mig i onödan men det  känns som att jag läser och läser men allt rinner av mig som vatten på en anka..  Hade min ambitionsnivå på max tidigare i veckan då jag klev upp strax innan fyra för att få plugga i lugn och ro men min strategi total kraschade, har kommit fram till att det inte är lönt att försöka förstå sig på massa konstiga fackliga termer på engelska när hjärnan fortfarande ligger kvar sovandes i sängen och de lilla som faktiskt vaknade upp är som potatismos!

Längtar!

Trots storm ute och sjukdom inne så går det ingen nöd på oss :) Sixten springer runt här som en tok, hostar och lämnar stora snorpölar efter sig på golvet. Det gäller att passa vars man sätter fötterna så man inte flyger på huvudet om man skulle missat att torka bort någon av dom. Det är fascinerande hur mycket energi det finns i dom små, när man själv är sjuk finns det inte mycket lust till något annat än att ligga framför tvn, mysa under en tjock filt och traggla sig igenom gamla repriser på 5an.  

 

Längtar till sommarn nu, vill kunna nyttja gräsmattan, kunna ha dörrarna öppna och låta Sixten springa fritt. Längtar till och med efter det första myggbetet, det gör jag i och för sig varje år! Det är liksom ett konkret kvitto på att varmare tider stundar. Första grillningen, lukten av nyklippta gräsmattor och morgon kaffe ute i solen, kan det bli bättre? Ja som sagt jag längtar!!    

 
 
 
 

Myser

Vi har en riktig kojdag idag, myser framför tvn och gör så lite som möjligt. Sixten är så kramsjuk när han är krasslig så njuter av varje sekund!

Tentan hänger dock över mig så när Hans kommer hem tror jag att jag åker in och sätter mig på biblioteket där jag verkligen kan koncentrera mig, tur dom har öppet till tio!

Tisdag

God morgon på er, hoppas ni sovit gott! Vårt sovrum har agerat generationsboende inatt men en hund som plusmeny. Sixten har fått en eländig hosta så han har hållit mig vaken, vaknade även en gång då han var på väg att rymma. Tro vad han hade för brådskade ärende som fick honom att kliva upp i mörkret.

De stunder han ändå fick möjlighet att slappna av och sova låg han klistrad mot Hans rygg som en liten kånken. Hade svårt att somna ifrån den synen, Sixten har blivit totalt uppslukad av Hans, han är så fruktansvärt pappig och så fort han lämnar rummet kommer Sixten efter som om det vore ett gummiband mellan dom :p Dom är faktisk rätt komiska att se på, speciellt då Sixten verkligen ser ut som en lite mini me av sin far :p

Tentaplugg

Sitter och väntar på tåget, hör och häpna det är inte inställt! Inte än iaf :p ska in på Medicinska Biblioteket för en hel eftermiddag med tentaplugg så grabbarna mina får lite egen kvalitetstid :) Skönt att kunna hoppa på ett tåg och inom 20 minuter sitter jag uppackad och redo inne i stan, utan några andra måste och saker som drar fokus ifrån böckerna.

Men vad hände med vädret?! Har gått runt med fjärilar i kroppen hela veckan då solen och tövädret framkallat kolossala vårkänslor men nu är det raka motsatsen! Hans har fått skotta dagarna i ändå och igår när vi åkte för att köpa galonkläder till Sixten kändes det som att vi var helt fel ute! Så tråkigt, hade verkligen fått upp hoppet om varmare tider, hade jag haft möjligheten skulle jag bo i Spanien året runt!

Hoppas er helg varit bra :)

Sixten Och Jag

Sixten kom och fyllde våra dagar med stoj, skratt, gråt, lek och framför allt lycka i oktober 2011. Sen dess har ingenting varit sig likt, höga klackar har bytts ut till sneakers, ett glas vin har i stället blivit litervis med kaffe och sovmornar har kommit att bli vaknätter. Men inget ont som inte för något gott med sig, vi har välsignats med ett underbart litet busfrö som är här för att stanna!

RSS 2.0