God kväll!

Är så trött att ögonen värker, stormvindarna som dragit in idag kanske har en pjäs med i spelet. Har varit en späckad vecka med tidiga morgnar och sena kvällar men nu när jag är tillbaka på skolan hoppas jag att det ska lugna ner sig lite. Har tenta nästa vecka så det kommer dock bli några sena kvällar till innan den är avklarad.    

 

Går i väntans tider, längtar och håller tummarna för att goda vänner snart ska bli tre i familjen <3. Tänk att det kan vara så påfrestande att gå på sidan om och vänta, tycker faktiskt att jag hade större tålamod när jag själv gick runt med en mage stor som en medicinboll!

 

Min medicinboll har ju ploppat ut för länge sen, vuxit och nu gått och blivit ett litet bitande monster, Sixten har börjat bitas när han bli glad och uppspelt! Man kan höra honom skratta och inom några sekunder har man honom hängandes i låret och med ett leende upp till öronen. Är så nedrans svårt att tillrättavisa någon som dinglar likt en blodigel ifrån benet, ler och skrattar samtidigt som han har munnen full av celluliter. Att lyckas hålla sig för skratt när man ser ner på honom är svårt samtidigt som det gör så fasligt ont. Är lycklig över att han i alla fall inte visar dessa tendenser på dagis utan att han håller sina mindre fagra infall inom familjen.        

Tisdag

Sitter och studsar på min stol, blir så jäkla kallt här hemma när termometern visar 0 gradigt. Har varit vaken en timme nu och ska snart ge mig ut genom dörren och haffa ett förhoppningsvis rullande tåg ner mot övik.

Har ännu inte vaknat till så det va bra att jag preppade kaffepannan redan igår kväll, ska hälla i mig några koppar till sen är jag fit for fight ;)

Hoppas på lika bra väder idag som i söndags, åh så skönt det var! Ha en bra dag

Helg igen?

Helt galet vad fort veckorna springer iväg!! Hämtade Sixten på dagis halv två sen har vi busat, byggt med klossar och sjungit lilla snigel. Han älskar den, dansar och börjar tokskatta så fort man kommer till "annars tar jag dig" :p vår sölgris sover och vi avnjuter en kopp kaffe.

Imorn har vi fullt upp, har fortfarande inte valt ut mitt sista par glasögon det ska in till stan och ordnas imorn, sen ska vi få finfrämmande i form av faster och familj :) Ska bli kul, så långt mellan gångerna man ses!

Ska ut på auskultation på måndag, ska vara i Övik så blir att åka ner dit redan på söndag. Vågar inte riskera att tåget är inställt första dagen.. Ska bli spännande! Haha längtar redan tillbaka på skolan och det är bara fredag kväll, kan man tycka att skolan är för rolig? :p

Välkommen in i mitt liv

Känner hur mitt kontrollbehov tar över varenda gång jag kikar in här, Jag har massor av läsare varje dag men då det är sällan någon som kommenterar har jag ingen aning om vilka ni är. Att  inte veta är skrämmande på något sätt. Tänk hur enkelt det är att ta del av människors tankar och funderingar utan att känna personen eller ens göra sig till känna. Jag har en känsla av att ni som läser mig blogg känner mig, eller kanske till och med har lärt känna mig genom mina inlägg. Förutfattademeningar, meningsskiljaktigheter och personer som väljer att aktivt läsa mellan raderna förekommer alltid men det struntar jag i för det här är jag och mina tankar och värderingar.

Märkligt ändå att man väljer att skylta med sin vardag på det här viset, det har kommit att bli min dagbok men den är öppen för allmän beskådan. Är det för att få medhåll, skryta eller söka bekräftelse? Nä så är det verkligen inte, inte i mitt fall i alla fall. Är riktigt dålig på att skriva i Sixtens först år böcker men då har jag däremot massvis med inlägg, bilder och funderingar här som jag kan luta mig tillbaka på och minnas.

Den dagen jag blir senil och gaggig eller när Sixten blivit så pass stor att han kan använda sig av datorn ja då kan han gå in här och läsa, om hur mycket vi älskar honom men också om vilken liten skitunge han har varit :)

Nytta med nöje

Sitter och pluggar, läser och skriver. Nya uppgifter som ska vara inlämnade var och varannan dag. Och jag älskar det! Är superkul att ta del av ny kunskap och realisera vetenskap till praktik. Hatade skolan när jag gick på gymnasiet, la inte ner någon större tid på varken plugg eller uppgifter. Nu när jag varit ifrån skolbänken några år och vuxit både mentalt och som person får jag ut något av det på ett helt annat sätt. Jag vet att jag är duktig på det jag gör och att jag har en fetisch för fina ord på papper gör skrivandet till ett sant nöje.

Nu jäklar har vi tagit i med hårdhandskarna, Sixtens ögonfluss ska bekämpas, utrotas, förintas och utplånas. Kalla det vad man vill men bort ska det! Synd dock att det är lättare sagt än gjort att få in salvan i ögonen på honom som ska råda bot på detta elände. Det är fascinerande hur en sådan liten människa kan explodera och bli en kompakt krampande tolv kilos muskel, jag har inte en chans i världen att vinna en tvekamp emot honom. Han är inte bara envis som en gammal räv utan stark också. 

Repris

Börja om från början, börja om på nytt! Japp, så låter vår livsmelodi nu för tiden, refrängen spelas högt och ljudligt ifrån en repig gammal vinylskiva. Samma ord som tuggas om och om igen. Tycker så synd om Sixten. Han har fått tillbaka ögoninflammationen och det med bravur som det verkar. Blir att hänga på telefonen imornbitti när vårdcentralen öppnar, tänker börja ringa en halvtimme innan de öppnar i hopp om att någon vänlig själv hör min despression.
 
Tyckte att vi kunde ha svårt att få tiden att räcka till när jag gick hemma men nu är man har fått en gnutta distans inser jag att det var en dans på rosor utan taggar och att vi liksom gled runt på bananskal utan några större krav. Det känns in i det närmsta löjligt när man nu har något att jämföra med. Obligatorisk närvaro, plugg tidiga morgnar som sena kvällar för mig och jobb för Hans. Det är verkligen ett knopande att få bitarna att falla på plats, särskilt när man nu för tiden har någon annan än sig själv att tänka på, någon som självklart och utan undantag alltid är prio ett för oss båda. Hatten av och mina allra ödmjukaste nigningar för alla er som lyckas få vardagarna att gå ihop med fle rän ett barn!   
 
Imorse frågade jag Sixten om han skulle på dagis, då sprang han med hög knäföring ut i hallen och rykte i dörren för att få komma iväg. Lyckan glittrade i ögonen på honom när vi äntligen kom dit, önskar att han kan få vara pigg och leka av sig med de andra barnen som han nu har börjat uppskatta så.. 

Ännu en helg har kommit och gått

Den här helgen har erbjudit oss både det ena och det andra! Kyla och snö, sol och sommarkänslor. Fredagen spenderade vi här hemma, jag somnade klockan 8 så jag kan inte säga att jag hann med så mycket fredagsmys :P 
 
Igår morse bar det av till stugan där det vankades utelek, kräftskiva och våfflor på elden. Somnade klockan 8 även igår kväll, vet inte riktigt vad som tagit åt mig men jag skulle gissa att det var hockeyn som sövde mig. Då Sixten vaknade fyra imorse var jag riktigt glad över att jag trots allt vek in årorna i tid! Känner att John Blund har börjat knacka på nu med, så bjuder på ett bildregn så får bilderna tala för sig själva :) 
 
 
 

 Sixten och Hans passade på att åka bob, vilket var lättare sagt än gjort!
 
Sixtens första semla någonsin blev så klart dokumenterad
 
Sjöng gjorde vi och Lillen på hörnet diggade och applåderade glatt 
 
Sixten har visat sig vara flitigare på att tigga än hundarna!
 
Bus med mostra
 
Och nygräddade våfflor på elden bjöds det till lunch :)
 
 
Önska oss lycka till inatt, jag längtar så fruktansvärt efter en hel natt sömn! Vill bara kasta alla råd och rön i väggen som påstår att ungarna börjar sova hela nätter då de börjar få riktiga rutiner, äta välling innan natten, börjar äta vanlig mat, blir ett år eller då de börjar på dagis. Anting har Sixten lagt dövörat till och bryr sig inte om sådan påståenden eller så har vi fått en allt för levnadsglad och nyfiken unge som inte har tänkt att sova bort halva sitt liv.   
 
God natt!
 
 
 

Riktig helg!

Äntligen helg! Första riktiga arbetet på skolan är inlämnat och utvärderat, fick beröm så det känns jätte kul :) Är riktigt roligt när man lagt ner tid på någonting och man sedan får bekräftat att det var bra. Är samtidigt en konstig känsla av ett bekräftande man är beroende av, när ett arbete väl är inlämnat kan jag inte längre bero det. Jag slänger mina fundering, formuleringar och analyser i handen på någon annan som sedan ska värdera min slutsats. Men det är ju en del av skolans uppbyggnad.. Nu ska ja bara slappna av, åka på kräftskiva och njuta av förhoppningsvis fint väder :)

In i gängorna igen!

Sixten vaknade och kunde se imorse så jag har precis lämnat av honom på dagis, första dagen på en vecka :) Tidigare har han skrikit halsen av sig när jag lämnat honom men idag fick jag inte ens ta av han kläderna i någon ordning. Han rusade fram till dörren, studsade och skrattade! Fick inte ens en chans att säga hej då :p Han har nog saknat sina polare på dagis. En veckan för ett barn kan kännas som ett år, att han blev så där glad över att få komma tillbaka var riktigt skönt :)

Otippat, jag sitter hemma och väntar på ett försenat tåg. Tur att jag inte har någon större brådis idag då jag inte börjar förrän halv elva, dock känner jag hur min tidspessimist tarm börjar rycka och stressen slås på. Helt otroligt! Kanske är dax att söka hjälp :p

Kär!!

Har gått och blivit nyförälskad, eller nyförälskad kanske man inte kan kalla det. Det är snarare en stadigt växande förälskelse, mina tankar rymmer ifrån mig hela tiden och hamnar hos denna skönhet!

Jämför priser, leveranstider och färger, blått, grönt eller vitt är den stora frågan. Vita tallrikar och gröna assietter kanske? Känner hur min budget sviker mig just nu så får helt enkelt fortsätta dagdrömma..

MEN det är ju någon som fyller år om mindre än en månad så jag kanske kan ha tur och få ett bidrag till min tidlösa Swedish Grace servis då, vill fylla hyllorna i vitrinskåpet med efterlängtade Rörstrand tallrikar. Att alltid måsta duka med udda tallrikar vid middagsbjudningar är inge kul längre :p

Räddade!

Återigen har vi blivit undsatta denna gång av Sixtens mormor och morfar, det kanske är därför han varit sjuk så mycket på slutet. Han har listat ut att han bli ompysslad och road av efterlängtade familjemedlemmar då :p Jag hoppas så innerligt att han får bli frisk snart och att han får vara det en längre tid.

Sitter och huttrar under en filt, snön faller utanför fönstret och kaffe blir kallt på en gång. Begriper inte att det ska vara så kallt här hela tiden, i och för sig vrider Sixten av elementen så fort man vänder ryggen till! Han har även kommit på att det finns mat i skafferiet, har hunnit komma på honom två gånger idag med att stå på en stol och skåpäta. Spisbröd är hans nya favorit :) Tur att vi inte förvarar godis där längre! :p

Tisdag

Ögoninflammationen håller i sig, är hemma med honom idag men imorn måste jag iväg på skolan. Hade varit så mycket smidigare om man hade någon i närheten som kunde hoppa in i nödsituationer men nu är det ju en bit till närmsta nödraket. väldigt tidiga mornar blir det ju också för den som är vänlig att ställa upp vilket gör att det tar emot att be om hjälp..

Stackarna har verkligen inte haft många friska dagar sen han började på dagis, så tråkigt då han verkligen trivs där.

Sjuk... Igen!

Vad vi först trodde var skräp i ögat har visat sig vara ögonfluss! När Sixten vaknade imorse var båda ögonen svullna och igen klibbade.. Sjukdomarna bara löser av varandra, hade en himla tur att Syster var ledig imorn så hon kunde hoppa in och vara hemma med Sixten då varken jag eller Hans har någon möjlighet att vara hemma.

Har varit och köpt en tempur madrass till Sixten idag som ett sista desperat försök att få honom att sova på nätterna. Jag kan räkna på en hand de nätterna han sovit igenom utan problem sedan han föddes. Nu när vi alla har aktiviteter på dagarna blir hans högst bristfälliga sömn en vagel i ögat. Både jag och han är helt slut mitt på dagen.. Hoppas, hoppas att detta kan bidra till att han sover i alla fall lite bättre och inte vill göra morgon klockan fyra.

Jag hoppas så innerligt att tågen går som de ska imorn, mina nerver kommer inte orka med en vecka till med förseningar och inställda tåg! Det är så frustrerande när man har tider och passa och när en av de stora faktorerna till att vi flyttade just hit var tågförbindelsen. Det var helt klart för bra för att vara sant..

Jösses!

Efter mitt bittra morgon humör igår lovade jag mig själv att se ljusare på morgondagen men det blev svårt måste jag erkänna.

Vaknade och tog det lite lugnt då vi hade god till på oss, kokade kaffe och läste tidningen på datorn. Kollade tågtabellen för säkerhetsskull. Tur jag gjorde det för mitt tåg var en timme försenat, det som redan skulle ha gått hade jag en kvart på mig att ta mig till för att överhuvudtaget ha någon chans att komma till skolan i tid. Ringer på dagis och kollar så det är okej att jag kommer med Sixten tidigare än planerat, sliter med mig han, stressar iväg på dagis med vagnen i ena näven och cykeln i andra. Tio minuter kvar. In med han, av med kläderna och ut igen. Tre minuter kvar. Cyklade som jag aldrig cyklat förr, jag tog ut mig så fruktansvärt (är så långt en atlet man kan komma), när jag väl kom fram till stationen höll jag på att spy av utmattning och blodsmaken i munnen hjälpte knappast. En minut försenad! Suckar och går in, hela stationen är full med människor, Avgångstiden på även detta tåg hade blivit framflyttad ännu en timme. Sätter mig ner och känner hur jag fullkomligt sitter och flåsar värre än en Saint Bernards hund! En man ställde sig rätt snart upp då han gett upp hoppet om att tåget skulle gå så han annonserar ut tre platser i hans bil, jag haffade en direkt. Åker in till stan och hoppar på första bästa bussen på vasaplan för att komma mig upp på skolan. Efter en mardröms morgon kom jag i alla fall med fem minuter till godo in genom entren. Han var min räddare i nöden på en vit springare denna morgon, eller i en svart volvo i alla fall.

På lunchen fick jag lov att åka hem för att hämta Sixten, åka tillbaka på skolan för att sedan fortsätta med vårt grupparbete. Sixten har alltså både fått vara dagisbarn och högskolestudent idag :) Han var snäll och lätt road så det gick bara finemang.

Den här dagen har tagit alla rekord på länge, den har känts evinnerligen lång! Nu har jag bäddat ner mig med ännu mera plugg så den är dessutom långt ifrån över. Min enda tröst just nu är de oblat likande chips jag köpte med mig hem, de både ser ut och smakar som en stillsam stund på högmässan. Saknar dock vinet man brukar få till!

Bitter

Peppar peppar ta i trä, man ska aldrig berömma eller säga något som kan komma att ändras för då gör det de! Påpekade igår att jag haft sån tur med tåget att det max varit tre minuter försenat någon morgon. Typiskt skulle aldrig ha öppnat käften nu sitter jag här och väntar på ett tåg som kommer nästa en timme efter sin vanliga avgångstid. Snö, snö gå och dö! Jag vill ha vår, tulpaner och sångel sång!

Drog mig lite för länge i morse då Sixten för en gångs skull låg snällt och sov i sin säng, stressade med kläder och frukost, kom försent till dagis. Småsprang till stationen för att inte bli sen dit också och till vilken nytta?! Känner hur mitt morgonhumör börjar anta färgen svart..

Söndag

Diggar Maria Montazamis kommentar om uppfostran, skaffar du barn så ta ditt ansvar. Lär dom allt du kan, lär dom matcha kläder för sen när du inte finns längre då måste dom klara av att göra allt själv! Haha tänk om det vore så lätt. Kan inte annat än le när man ser henne på tvskärmen!


Nu jäklar ska vi ta tag i nästa vecka med nya friska tag, vi ska vända bacillerna ryggen och ladda om batterierna!

Tråkigt!

Helgen har verkligen inte blivit som planerat, jag sitter framför tvn, Hans har intagit sängläge och Sixten är och klättrar på allt. Nästa offer för magsjukan har fallit så det blir varken något besök ikväll eller firande imorn. Trist! Hoppas att han kryar på sig och att jag inte står på tur!

Lite bitter bli man över att vi aldrig kan bli friska, snart tre veckor nu av sjukdom.. Tröttsamt!

HELG!!

Nu tar vi helg, viker in årorna och känner lugnet! Ska njuta av förhoppningsvis massa sol, lek och ledighet. Har kommit att uppskatta helgen mer nu när det är fullrulle på veckorna och då varje dag inte ser likadan ut.

Helgen kommer att innehålla 85-års firande för Sixtens gammelfarmor på Söndag och middag med riktigt efterlängtade vänner imorn! Vi kommer givetvis bänka oss framför Melodifestivalen :)
 
Hittade några bilder i Arkivet, dels på en mini Sixten men också några från sommaren. Tror aldrig jag längtat efter sol och grönska så mycket som jag gör nu, vill bara börja plantera jordgubbar, känna doften av nyklippt gräs och ligga på Nydala och sola!

 
 











 
 
Trevlig Helg!

Sixten Och Jag

Sixten kom och fyllde våra dagar med stoj, skratt, gråt, lek och framför allt lycka i oktober 2011. Sen dess har ingenting varit sig likt, höga klackar har bytts ut till sneakers, ett glas vin har i stället blivit litervis med kaffe och sovmornar har kommit att bli vaknätter. Men inget ont som inte för något gott med sig, vi har välsignats med ett underbart litet busfrö som är här för att stanna!

RSS 2.0