Ett år går så fort!

Den här helgen för precis ett år sedan startade ett nytt kapitel i våra liv, vi flyttade till ett samhälle varken jag eller Hans hade någon koppling till. Vi kände inte någon här och visste i stort sett bara att det fanns matbutik, tågstation och skola. Men nu har alltså ett år gott och vi trivs som fisken i vattnet! Trevligaste grannarna och ett hus vi älskar med dagis ett stenkast bort, vi hade inte kunnat få det bättre! 

Huset

 

Allrummet

 
 
Hallen
 
 
Sixtens rum
 
 
 
Gästrummen
 
 
Vårt sovrum
 
 
Vardagsrummet
 
 
 
Vi fick mycket gjort redan den första månaden, nu har vi bara badrum, kök och groventré kvar ;P Det roliga med hus är att det alltid finns saker att dona med vilket jag verkligen saknade i lägenheten!
 

Houston we have NOT a problem!!

Haha fort var det löst, Hans hade tydligen hittat Apan ändå men inte sagt något till mig! Jag som trodde att det var Apan Sixten grät över men den låg hela tiden gömd under täcket!! Det var helt enkelt vällingen som var slut och därför som han trotsade. Kan pusta ut nu och sova gott hela familjen! :)  

Houston we have a PROBLEM!!

Hans hämtade Sixten på dagis idag då jag inte slutade förrän strax innan klockan 5, nu när Sixten skulle hoppa i säng och skallgångskedjan efter apan påbörjades precis som varje kväll efter att han lyckas rymma ur Sixtens grepp.. Lyckligtvis återfinns han alltid men inte ikväll!

 

Stackarn sitter kvar på dagis, i sin totala ensamhet på en kall hylla av metall, i mörker och utan en tvårings maniska svansgnidande. Jag är övertygad om att det inte bara är Sixten som lider ikväll av separationsångest och över att måsta somna utan sin käre följeslagare, jag vet att även Apan fäller en tår av längtan. Tänk själv Apan har ju likaså haft Sixten som sin förtrogne sedan Sixten bara var fyra dagar och det är snart två år sedan! Stackarna.

 

Det finns föresten ingen som är sugna på att köpa en Iphone4 med massa tillbehör? Har beställt en ny telefon så tänkte försöka kränga iväg min gamla då den i stort sett är i nyskick! 

 

Lite bilder!

Nu har vi lite smått kommit in i rutinerna här hemma igen, enda skillnaden är att jag måste väcka Sixten på morgonen vilket jag ALDRIG hunnit göra tidigare! Hoppas det håller i sig till helgen, en rejäl sovmorgon skulle sitta fint nu när förkylningen är här på allvar igen, sitter med feberfrossa och ömmande hals...

Tänkte bjuda på lite bilder ifrån vår helt underbara vecka i utlandet, önskar att veckan inte skulle gått så fort trots att jag föredrar min egen säng. Första morgonen jag vaknade upp på hotellet kände jag att något inte stämde men kunde inte sätta fingret på vad. Förrän jag ställde mig upp och höll på att knäa vid sängkanten, min höft hade domnat bort pga den hårda madrassen vilket resulterade i ett lamt ben :P 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemma!



Hemma igen efter en helt underbar vecka! Är alldelens för trött för något längre inlägg just nu så det får bli senare! 

Trötta





I luften

Nu har planet lyft ifrån Arlanda och Sixten somnade på två röda :) Fem timmar kvar sen är vi i värmen! 
 


Lite lätt panik....!

Nu börjar verkligen resfebern komma, en knut i magen pga flygningen och huvudbry över packningen! Har vi fått med allt? Behövs allt vi packat? Är det något vi glömt att köpa? Dock som vanligt har jag säkerligen packat så vi klarar oss på en ödeö i ett halvår.. 

Det är inte bara vår packning som ska planeras utan Alicesons också, ikväll åker hon på egen semester hos fantastiska vänner som ställer upp som hundvakt. 

Kommer nog göra henne gott att få en paus ifrån en hysterisk två åring som jagar henne med kaksmulor och äppelbitar :p Sixten tuggar på allt som bjuds, sen spottas det ut för att han ska kunna dela den gastronomiska upplevelsen med "AAAALLLIII"! Hon kommer troligtvis höra hans rop ända från Spanien när han tappat/spottat ut en brödkant på golvet. Hon är Sixtens bästa vän medan Alice närmar sig honom med skräckblandad förtjusnig, ett komplicerat förhållande det där..



Sommar eller höst?

Passar på att spendera lite tid i lekparken nu när vädret är helt underbart! Matlagning, städning och packning får helt enkelt vänta :) 






Kvalitetstid när den är som bäst

I Hemling

Dagen har vi spenderat i Hemling tillsammans med min mor och far och mormor och morfar :) Svampplock med mamma, kalkonslakt och frisering av Alice har vi hunnit med, jag föredrog svamp plockningen! Till Sixtens stora glädje fick han köra runt med gräsklipparen tillsammans med sin morfar, mer koncentrerad och lycklig kille får man leta efter!

Nu ligger trattarna på torkning, jag och Hans i soffan och Sixten i sängen :)

Hej igen!

Vilken värme det är idag! Sommaren har inte tänkt att överge oss än, älskar det! Var ute med Alice imorse då hade vi 17 grader i skuggan. Eftersom att Sixten är sjuk idag blir det nog inga större utsvävningar, ska försöka få han i säng så han får vila upp sig ordentligt (vilket är lättare sagt än gjort), hade jag varit så förkyld som han är nu hade jag legat däckad. Otroligt vilken energi de små har trots feber och diverse andra symptom. 
 
Fyndade två par jeans från Tiger igår för totalt 400 kronor jag tjänade alltså 2000 kronor på några enkla knapptryck! Visst är det så man ser på det? ;)
 
Ber en stillsam bön över att Sixten piggar på sig och inte smittar ner mig och Hans alltför mycket innan nästa helg..
 

Sjukstuga igen..

Sixten har sprungit upp och ner som en jojo i natt han har varvat mellan sin egen och min säng stup i kvarten, är galet trött idag! Då Hans inte skulle vakna av en elefanthjord så är det alltid jag som får ta nattpasset.. Sixten är också förkyld igen, måste vara hemma med honom idag. Känns så där när snart en helvecka kommer att solas bort, dessutom har vi tenta den veckan... Stressen stiger och jag ser framför mig hur pappershögen med restuppgifter växer!

Tog en promenad med grannen igår kväll, vi kom hem efter att mörkret lagt sig så nästa gång blir det reflexväst på!

Back to business

Första dagen idag efter ett herrans långt sommarlov, kändes som att det var i fredags jag var där sist! Trots att sommaren sprungit iväg känns det skönt att komma tillbaka till vardagen, få längta hem, längta till helgen och efter Sixten på dagarna. Det gick förövrigt utmärkt för honom på förskolan idag och utslagen är helt borta :)
 
 
Det är fascinerande hur vi fungerar, rutiner och vanor åberopas utan någon som helst tankevärksamhet. Kommer in till stan, som vanligt raka vägen till Kahls för en stor kopp kaffe, upp på skolan sätter mig vid samma bord som vi oftast sitter vid. En stund senare börjar föreläsningen, genast grupperas alla om på nytt, samma sociala mönster, samma bänkrad, samma bordsgranne och samma viskande röster som hördes förra terminen, precis som förra terminen.
 
Hade vi tagit ett kort över lektionssalen i våras och idag på nytt skulle vi kunnat leka finn fem fel. De fem felen skulle återfinnas bland de som hoppat av annars var allt sig likt. Vuxna människor som har samma beteende som förskolebarn, finner en trygghet i vanor och rutiner.
 
 

Sixten Och Jag

Sixten kom och fyllde våra dagar med stoj, skratt, gråt, lek och framför allt lycka i oktober 2011. Sen dess har ingenting varit sig likt, höga klackar har bytts ut till sneakers, ett glas vin har i stället blivit litervis med kaffe och sovmornar har kommit att bli vaknätter. Men inget ont som inte för något gott med sig, vi har välsignats med ett underbart litet busfrö som är här för att stanna!

RSS 2.0