Föräldraledighet

Nu är den här, min egentligen sista riktiga vardag med heltids föräldraledighet. Till veckan blir det som sagt dagis för hela slanten, antar att jag kommer att uppskatta det här 15 månaderna ännu mer när man fått lite distans. När man inser hur mycket man fått ta del av under Sixtens första år och hur mycket jag faktiskt har vuxit som människa. Just nu är det här vår faktiska vardag men på måndag kommer jag kunna se tillbaka på det som en lyxtillvaro. Det är inte alltid okej att spela allan, busa som en hundvalp och prata som Kalle Anka som vuxen men eftersom att Sixten inte kan skvallra på mig än har jag tillåtit mig själv att vara extra barnslig, bara för att jag kan. Att han kiknar av skratt när man kommer studsande som en gorilla och ropar Sixten med Kalle Anka uttal gör ju bara det hela ännu roligare. Tråkigt för er men ni kommer inte få se något bildbevis på detta, det håller jag och Sixten för oss själva ;)

Föräldraledighet är ett totalt missvisande uttryck, det har absolut ingeting med ledighet att göra! Jour dygnet runt, att alltid måsta vara på tå inför nästa påhitt och att aldrig kunna vända ryggen till utan att oroa sig över vad som händer bakom en är ingen dans på rosor. MEN det är en ära att få möjligheten och chansen att få ta del av och vara med när en människa växer upp och formas till en unik individ, hela vägen ifrån ett knyte i magen till en underbar liten pojke. En pojke som är sin egen med en helt egen vilja och syn på hur saker och ting ska vara.

 
Hade aldrig för allt i världen bytt bort dom här månaderna trots sömnbrist, bristande tålamod, skrik och tårar. De stunder när skrattet ekar eller när han kryper ner bredvid en i soffan för att mysa då är allt det som varit som jobbigast bortblås på en nanosekund. Måste erkänna att jag flertalet gånger tappat bort mig själv och gått vilse i bebisdimman men tack vare goda vänner har jag hittat tillbaka och kommit ut på andra sidan ändå starkare. 

 



Kommentarer
Jessica

Lite sorgligt att mammaledigheten är över för den här gången. Tur att det inte hindrar oss två från att kunna ta en kaffe ihop mitt på dagen. Barnfritt dessutom :) Tur det snart är sommar och semester så man får ha dom hemma hela dagarna igen...för visst är de väll vår nu? ;)

Svar: Ja det är det, vi får tajma in vårt barnafödandet lika bra nästa gång det är aktuellt ;) Ja nå är det väl vår om inte annat lär det ju vara sommar fortare än man hinner blinka :P
sixtenojag

2013-01-11 @ 14:03:44
Robert

S regeringens utredare konstaterade redan i mitten av 90-talet att ett av de stora hindren för mer jämställt uttag av föräldradagar är de kvinnor som hindrar männen.

– I debatten har det framhållits att det är papporna som väljer att inte vara lediga. Men vi har sett att det är mamman som är ovillig att släppa månader till pappan, säger Karl-Petter Thorwaldsson.

http://www.viforaldrar.se/artiklar/mammorna_hindrar

2013-01-23 @ 12:51:36


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sixten Och Jag

Sixten kom och fyllde våra dagar med stoj, skratt, gråt, lek och framför allt lycka i oktober 2011. Sen dess har ingenting varit sig likt, höga klackar har bytts ut till sneakers, ett glas vin har i stället blivit litervis med kaffe och sovmornar har kommit att bli vaknätter. Men inget ont som inte för något gott med sig, vi har välsignats med ett underbart litet busfrö som är här för att stanna!

RSS 2.0